Fodbold nyheder

Medier: Ronaldinho er gået fallit

Af Daniel Fisker

Sportskeeda, Marca, Goal.com og en håndfuld andre medier skriver, at Ronaldinho er forgældet og kun har småpenge på kontoen.

Der har længe svirret rygter om, at Ronaldinho befinder sig i et gevaldigt økonomisk uvejr. Den brasilianske legende skylder efter sigende 15 millioner kroner væk. Man skulle dog ikke tro, at et beløb i den størrelsesorden ville være umuligt at betale for en person, der har fået lige så meget i lønningsposen som Ronaldinho. Det er dog tilsyneladende tilfældet for Ronaldinho, som ifølge Sportskeeda kun har 45 kroner stående på kontoen.

Sportskeeda pointerer, at Ronaldinho i 2006 tjente mere end 160 millioner kroner på reklamer. Derudover havde den nu 38-årige brasilianer en månedsløn på 8,5 millioner kroner i Barcelona, 4,1 millioner kroner i AC Milan og 850.000 kroner om ugen i Flamengo. Ronaldinho har dermed tjent enorme summer i løbet af sin karriere. Så sent som i 2015 var Ronaldinho god for mellem 685 og 850 millioner kroner.

Det begyndte allerede at gå ned ad bakke for Ronaldinho i 2012, da Flamengo ikke længere kunne betale ugelønnen på 850.000 kroner, som derfor blev reduceret til 200.000 kroner. Ronaldinhos kontrakt med Flamengo gik i opløsning, da den brasilianske klub heller ikke kunne betale denne ugeløn. Ronaldinho tog herefter hul på et eventyr i Fluminense, hvor han indkasserede 1,3 million kroner om ugen, indtil Fluminense heller ikke kunne leve op til betalingerne.

I 2014 begyndte det for alvor at gå ned ad bakke for Ronaldinho. Den lukrative sponsorkontrakt med Coca Cola blev revet i stykker, da Ronaldinho blev filmet med en Pepsi-dåse i hånden. Den seneste nedtur i Ronaldinhos liv udspillede sig tidligere på året, hvor han fik en bøde af de brasilianske myndigheder, fordi han havde bygget et hus på grund, som i forvejen var fredet.

Kulminationen på Ronaldinhos pengenød kom, da de brasilianske myndigheder ifølge Sportskeeda inddragede driblekongens pas. Han får tilsyneladende ikke sit pas tilbage, før han har betalt sin gæld. Der er immervæk et stykke vej fra 45 kroner til 15 milloner kroner.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik