Fodbold nyheder

Målkrise på Old Trafford

Af Torsten Brix

Kig den anden vej… Manchester United-fans. Triste tal blandt andet om Alexis Sanchez, som ikke minder om Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Han modtager ellers samme løn som dem!

Forleden kom Paul Pogba med en hård kritik af Manchester Uniteds offensive spil, hvilket har fået Indkast.dk til at kigge i statistikkerne og kigger nærmere på situationen hos Jose Mourinho. For findes der bevis for denne påstand om et mere defensivt tiltag til kampene på Old Trafford - under Jose Mourinho ?

Kigger man på hjemmebanestatistikkerne for ”Top 6-holdene” siden august 2017, er Manchester United kommet til langt færrest Premier League-afslutninger pr. kamp:

1. Manchester City – 19,6 afslutninger
2. Chelsea – 19,1 afslutninger
3. Liverpool – 18,7 afslutninger
4. Tottenham – 18,5 afslutninger
5. Arsenal – 17,5 afslutninger
6. Manchester United – 14,5 afslutninger.

Har dette lavere antal afslutninger så ført til færre mål på hjemmebane. Kigger man på de samme hold på hjemmebane i sidste sæson, lavede

1. Manchester City – 61 mål
2. Arsenal – 54 mål
3. Liverpool – 45 mål
4. Tottenham – 40 mål
5. Manchester United – 38 mål
6. Chelsea – 30 mål.

På både ude og hjemmebane er stillingen næsten den samme:

1. Manchester City – 106 mål
2. Liverpool – 84 mål
3. Arsenal – 74 mål
Tottenham – 74 mål
5. Manchester United – 68 mål
6. Chelsea – 62 mål.

Med til disse tal skal man naturligvis ikke glemme, at Manchester United og Jose Mourinho i sidste sæson sluttede som nr. 2 kun overgået af de usårlige rivaler fra City. Omvendt har de i denne sæson tabt stort på hjemmebane til Tottenham samt tabt til Brighton og senest Premier League-kamp spillede de 1-1 mod Wolverhampton – på hjemmebane. De resterende tre kampe har de vundet over Leicester, Burnley og Watford. Men værst var vel gårsdagens nederlag til Derby – på hjemmebane, selvom Mourinho brugte så stærke og dyrtindkøbte spillere som Eric Bailly, Phil Jones, Nemanja Matić, Juan Mata, Jesse Lingard, Anthony Martial, Romelu Lukaku samt indskifterne Fred og Marouane Fellaini.


Ikke nok mål af Sánchez
Hele kampen så superstjernen og Premier Leagues højstlønnede spiller – Alexis Sánchez - fra bænken. For otte måneder siden tog chileneren til Manchester United, hvor at han blev lønnet med hele 4,1 millioner kroner om ugen. I weekendens 1-1-kamp mod Watford lignede han ikke den højestlønnede i Premier League, og kigger man nærmere på statistikkerne siden United-skiftet, ser det heller ikke for godt ud.


Kampe
Sanchez i Arsenal: 122
Sanchez i Manchester United: 17

Mål
Sanchez i Arsenal: 60
Sanchez i Manchester United: 2

Mål pr. kamp
Sanchez i Arsenal: 0,49
Sanchez i Manchester United: 0,12

Assists
Sanchez i Arsenal: 25
Sanchez i Manchester United: 4

Assists pr. kamp
Sanchez i Arsenal: 0,21
Sanchez i Manchester United: 0,24

Skabte chancer
Sanchez i Arsenal: 272
Sanchez i Manchester United: 37

Skabte chancer pr. kamp
Sanchez i Arsenal: 2,23
Sanchez i Manchester United: 2,18

Afslutninger
Sanchez i Arsenal: 426
Sanchez i Manchester United: 28

Afslutninger pr. kamp
Sanchez i Arsenal: 3,49
Sanchez i Manchester United: 1,65

Udnyttelsesprocenter
Sanchez i Arsenal: 14,0 %
Sanchez i Manchester United: 7,1 %

Så Sánchez kommer til færre chancer hos Manchester United, han udnytter dem dårligere og derfor laver han ikke så mange mål. Kort efter præsentationen på Old Trafford blev Sánchez filmet bag ved i klaver, hvor han spillede ”Glory, Glory Man United” sammen med bossen Ed Woodward.

Siden er den video blevet latterliggjort mange gange på Twitter. Blandt andet er angriberen blevet sammenlignet med forsvarsspilleren Chris Smalling, som har scoret tre mål siden Sánchez sidst har scoret. Eller når han er blevet sat op imod nogle af rivalernes angribere. For siden Sánchez scorede det første af hans tre mål for United har Mohamed Salah lavet 23 for Liverpool og Sadio Mané har lavet 15, mens Eden Hazard har lavet ti for Chelsea og Raheem Sterling har lavet otte for Manchester City.

Det står ikke lige til at blive forbedre af den ”gratis” Sanchez, for det virker faktisk til, at Mourinho har mistet tålmodigheden med den højtlønnede angriber. Sánchez så hele Champions League-kampen imod Young Boys fra bænken – ligesom han gjorde imod Derby og mod Wolverhampton blev han taget ud efter en times spil. Præcist ligesom imod Burnley. Sánchez er 29 år og altså ikke en 19-årige knægt som skal vende sig til Premier League, så udover denne målmæssige krise på Old Trafford står malet ALEXIS SANCHEZ.

Desuden har den dyrtindkøbte Anthony Martial samt den nye ”10'er” Marcus Rashford ikke slået igennem under Jose Mourinho, men de har fremtiden foran sig og har heller ikke en belastende lønsum vedhæftet sig. Det har Sánchez og sker der ikke snart radikale ændringer, kan han meget vel ende med at blive et af de største flops i Manchester Uniteds historie. For glem ikke i den forbindelse, at lønudbetalingen sender Sánchez op i katogien med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, men på den hylde spiller han ikke…

Sanchez har ikke scoret i de sidste ti United-kampe, og han skal hele 12 spilletimer tilbage for at finde sidste mål, og han har kun lavet en assists i denne sæson – det minder vist ikke om Messi og Ronaldo!

Lønmæssigt er Sánchez på samme niveau med de allerstørste, men kan han også løfte sit spillemæssige niveau til disse højder under Mourinho? - eller er han fejlcastet i Manchester United? Er det spillestilen under Mourinho, der hæmmer Sanchez? - eller er Sánchez bare et fejlcast på en position hvor man i forvejen var godt besat?

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik