Fodbold nyheder

COLOMBIA - Publikumsfavoritten fra 2014

Af Simon Solkær Lassen

Colombia skal følge op på den seneste overraskelse fra 2014, hvor de med flot fodbold var hele verdens kæledække for en tid.

Colombia slog senest egen VM-rekord i 2014, hvor de nåede kvartfinalen efter fire sejre blandt andet mod Uruguay i ottendedels-finalen og rent bord i gruppespillet.

Colombianerne var en af de store positive overraskelser ved det seneste VM med flot, aggressivt og offensivt fodbold. De fik tilmed sagt ordentligt farvel med en god præstation i deres exit til overmanden fra Brasilien i kvartfinalen.

Omdrejningspunktet, som i virkeligheden var den største overraskelse, var James Rodríguez. Kreatøren fik sit gennembrud med mål i samtlige af Colombias fem kampe, og han blev fortjent VM-topscorer og solgt for en halv milliard til Real Madrid som resultat af hans slutrunde.

Colombias kvalifikation tyder ikke umiddelbart på en gentagelse, da de kvalificerede sig i sidste runde ved et remis mod Peru, mens Chile tabte til Brasilien.

Kaffe og Kokain-landet vandt syv af 18 kampe mod primært kvalifikationens bundskrabere fra Venezuela, Bolivia og Ecuador, mens de måtte kapitulere mod Uruguay, Brasilien og Argentina.

Skal de nå kvartfinalen, skal de gøre det bedre mod de store, da et gruppe-avancement sandsynligvis fører til en ottendedels-finale mod England eller Belgien fra gruppe G, der nok slår Tunesien og Panama.

Først skal sydamerikanerne spille en af de mere tætte pulje VM-puljer på papiret i gruppe H, hvor de møder Polen, Senegal og Japan. I 2014 slog de Japan 4-1, og går nok forbi igen, men ingen af de tre hold er 'walkovers'.


Træneren
Den 68-årige argentiner José Pékerman har stået i spidsen for Colombia siden 2012, hvorfor han var med mandskabet til VM i 2014. VM i Rusland bliver hans tredje VM, hvor han også ved sit første VM i 2006 med Argentina nåede kvartfinalen.

Derudover har han vundet ungdoms VM for U20 med Argentina i 95', 97' og 2001. Han har desuden en fortid som professionel fodboldspiller i den colombianske klub Indepediente Medellin i 70'erne, som senere hen var finansieret af ingen anden end Pablo Escobar i en årrække.


Profilen
- Det er ikke op til mig, men ud fra hvad jeg har set, så er hans VM's bedste spiller, udtalte Uruguays manager Oscar Tabarez efter Uruguays exit til Colombia i ottendedels-finalen om James Rodríguez.

Han var en åbenbaring for alle inklusive Florentino Pérez, der åbnede pengepungen for den offensive midtbanespiller.
James var også manden, der sikrede Colombia adgang til dette års VM, da han med seks mål i kvalifikationen heriblandt et vigtigt mål i det altafgørende remis i den sidste kamp mod Peru blev altafgørende i kvalifikationen.

Rodriguez startede som lyn og torden i Real Madrid under Ancelotti, men efter hans fyring og et skift af formation til 4-3-3 frem for 4-2-3-1 frøs spilfordeleren ud af holdet.

Det åbnede op for et skifte til Bayern München, hvor han blomstrede op i denne sæson og var toneangiven i den tyske storklub. Sammen med Falcao som var skadet ved seneste VM og hurtigløberen Juan Cuadrado fra Juventus, skal James stå for målene i Rusland for Colombia.Bud på idealopstillingTruppen
David Ospina
Cristian Zapata
Oscar Murillo
Santiago Arias
Wilmar Barrios
Carlos Sanchez
Carlos Bacca
Abel Aguilar
Radamel Falcao
James Rodriguez
Juan Cuadrado
Camilo Vargas
Yerry Mina
Mateus Uribe
Jefferson Lerma
Johan Mojica
Frank Fabra
Miguel Borja
Juan Quintero
Jose Izquierdo
Jose Cuadrado
Davinson Sanchez.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik