Fodbold nyheder

- Fordi jeg er rig og smuk

Af Torsten Brix

Indkast.dk bringer her et kapitel fra bogen "Cristiano Ronaldo - Gulddreng". Afsnittet hedder "Fordi jeg er rig og smuk".

Strømpen på den gyldne fod er gennemblødt af blod. I Champions League-kampen på udebane mod Dinamo Zagreb den 14. september 2011 er Real Madrids stjernespiller blevet stemplet i en voldsom tackling. Blødningen er så voldsom, at klubbens læge er nødt til sy såret sammen efter kampen. Gerningsmanden, kroaten Jerko Leko, slap af sted med handlingen uden at få et kort, og det vækker offerets vrede.

- Når jeg spiller, beskytter dommerne mig aldrig. Nogle behandler de fantastisk, dem må man ikke røre. Mig må de til gengæld sparke ned og stoppe med alle midler. Jeg fatter det ikke!

Frustrationerne skygger for, at kampen faktisk er en milepæl i den 26-årige portugisers karriere. Det er hans kamp nummer 500. Han har spillet 417 klubkampe for Sporting Lissabon, Manchester United og Real Madrid samt 83 landskampe for Portugal, og han har scoret 244 mål i alt. En imponerende statistik, men det er noget helt andet, der optager Real Madrids nummer 7 i dette øjeblik. I løbet af kampen har publikum buhet ad ham, og det huer ham ikke.

- De misunder mig, fordi jeg er rig, smuk og en stor fodboldspiller.

De efterfølgende dage er citatet det store samtaleemne i Spanien. Valencia-spilleren David Albelda bliver bedt om at forholde sig til Cristiano Ronaldos udtalelser.

- Tror I, jeg har ligget søvnløs et eneste minut og tænkt på, om Cristiano er smuk eller grim? svarer Albelda.

Hos Real Madrids kommende modstander i den spanske liga, Levante, bliver Ronaldos udtalelse også kommenteret. Levante-forsvaren Juanfran García vælger at se det fra den humoristiske side.

- Da han sagde, 'rig, smuk og en stor spiller', troede jeg, det var mig, han talte om, siger Juanfran.

- Jeg synes også, vi er meget smukke, tilføjer Juanfrans holdkammerat Miguel Pallardó.

Efterfølgende vælger Juanfran dog at se situationen fra en mere seriøs vinkel.

- Jeg synes ikke, man skal lægge for meget i det. Han sagde det på et tidspunkt, hvor han var meget oprørt, og så slap det ud, tilføjer Juanfran.

Hans medspiller Javi Venta udtaler til goal.com, at Cristiano Ronaldo faktisk har en pointe.

- Langt hen ad vejen har han sagt en stor sandhed. Desværre er der mange mennesker, der er misundelige på ham. Men han er en person, der skal passe meget på, hvad han siger. Der er mange børn, der lytter meget til både ham og Messi og andre med stor indflydelse, og de skal forsøge at opføre sig så korrekt som muligt, når de udtaler sig, siger Javi Venta.

Den portugisiske journalist Manuel Pereira fra sportsavisen A Bola er enig i, at Ronaldo har et stort ansvar som rollemodel.

- Mange unge på hans alder har ikke noget arbejde. Det gælder både i Spanien og Portugal. De har ingen fremtid, og de ved ikke, hvad de skal gøre med deres liv, siger Manuel Pereira.

- Cristiano er et idol for tusindvis af unge piger og drenge. Han burde sige til dem: 'Tænk på, at jeg var ingenting og se, hvad jeg har opnået takket være min indsats, min vedholdenhed og min beslutsomhed. I kan gøre det samme, som jeg har gjort. Hvis vi tror på os selv, hvis vi kæmper og arbejder for det, kan vi opnå alt. Ved at yde ofre.

- Cristiano er rig og berømt, og alt hvad han har nået, har han opnået uden hjælp fra andre. Derfor ville jeg have foretrukket, at hans budskab og hans image havde været anderledes.

- Han kommer fra meget fattige vilkår. Hans far var alkoholiker, og hans bror var narkoman. Det var ikke nogen nem opvækst.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik