Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Jannich Jønch

Fifpro: Både fodboldspilleres fysiske og mentale helbred er i fare

En spiller som Raphaël Varane er et eksempel på, hvor hårdt det egentlig er for kroppen at være professionel fodboldspiller.
Det er meldingen, efter at Den Internationale Spillerforening (Fifpro) har udarbejdet en rapport om belastning og arbejdsmængde for professionelle fodboldspillere efter den netop overståede sæson, det skriver Ritzau ifølge B.T. Selvfølgelig var det en usædvanlig sæson, da VM-slutrunden blev afviklet i november og december.

Men af den årsag var kampkalenderen i perioden før, under og efter slutrunden sammenpresset på "et farligt niveau", lyder det. Ifølge rapporten oplevede næsten halvdelen af VM-deltagerne øget mental træthed i løbet af sæsonen.

Ifølge Fifpro har unge spillere som Real Madrids Vinicius Junior og Dortmunds Jude Bellingham spillet markant flere kampe end jævnaldrende i tidligere generationer. Hvilket i værste tilfælde kan ende med at forkorte deres karrierer. Derfor kræver spillernes fagforening længere kamppauser og begrænsninger på internationale rejser.

I rapporten bruges franske Raphaël Varane som eksempel på, hvor stort et arbejdspres nogle spillere er under. Siden juni 2018 har han spillet 248 kampe, og 58 procent af dem blev afviklet efter mindre end fem dages hvile. Varane rejste i perioden 229.244 kilometer i forbindelse med internationale fodboldkampe. Derfor valgte han også at stoppe landsholdskarrieren efter VM i Qatar, selvom han kun er 29 år, med følgende udsagn:

- Kalenderen er allerede mere end fuld. Spillerne er overanstrengte, og det bliver kun værre.

Fifpro forudser, at kravene til spillerne kun bliver øget i de kommende år. Blandt andet fordi den nye Champions League-reform vil give endnu flere kampe end nu.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER