Kent Christensen

Hvem er Premier Leagues sidste oprykkerhold?

Her følger der fem interessante fakta om Luton Town FC, der i går sikrede sig den sidste plads til næste sæsons Premier League.
1. Luton Town FC har aldrig spillet i Premier League, men spillede i den bedste engelske række sæsonen inden, at der kom et navneskifte, som gjorde, at ligaen nu blev kaldt det vi kender den for i dag - nemlig Premier League.

2. Luton Town FC har plads til 10.356 tilskuere på deres stadion, Kenilworth Road - det bliver det mindste stadion i Premier Leagues historie. Stadionet er mindre end AC Horsens eget stadion, hvor der er plads til lige akkurat 10.400 tilskuere.

3. Luton Town FC er i allerhøjeste grad et 'elevatorhold', men ikke i den forstand, at de rykker op og ned fra næstebedste til bedste engelske række. Klubben er nemlig gået fra at spille i den fjerdebedste engelske række for fem år siden, til nu at skulle spille Premier League i næste sæson.

4. Luton var et 'non-league-hold' i 2014 - det vil sige, at de spillede i den femtebedste engelske række. De tilbragte fem år udenfor det engelske ligasystem, og de har flere gange gennem historien måtte bøvle med finansielle udfordringer.

5. Luton Town FC har vundet det gamle Carabao cup. Det skete i 1988, hvor holdet vandt det, der dengang hed 'Football League Cup' - i samme periode spillede holdet i den bedste engelske række i et helt årti (fra 1982-1992).

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER