H. Evjen (40)
Tobias Bundgaard Christensen

Viborg mister skridt i guldkampen efter uafgjort mod Brøndby

Der var lagt op til fest på lægterne i Viborg, da de tog imod drengene fra Vestegnen.
Efter en flot sæson har Viborg FF spillet sig i en god position. Med en sejr mod Brøndby IF kunne viborgenserne spille sig op på en delt førsteplads i Superligaen ved siden af FCK. Gæsterne fra Brøndby har på den anden side ikke gang i den bedste sæson. Inden kampen lå de på sjettepladsen i Superligaens mesterskabsspil.

VFF-mandskabet fortsatte det flotte spil fra sæsonen i kampens indledende minutter. Her lagde de for alvor pres på Brøndbys bagkæde, der så sig nødsagede til at stille sig dybt. Det var tydeligvis et Brøndby-mandskab, der havde læst op på Viborgs taktik. De formåede at lukke ned for Elias Achouri, der har været et af forårets helt store åbenbaringer.

Som første halvleg skred frem, fik gæsterne fra Vestegnen mere styr på kampen. De fik spillet sig frem til et par gode chancer, og det trak op til mål i Viborg. Kort før pausen fik vi også et mål. Håkon Evjen fik masser af plads, og kunne fra kanten af feltet sparke en hård inderside ind bag en chanceløs Lucas Lund. Dermed kunne Brøndby gå til pause foran med 1-0.

Efter pausen fortsatte Brøndby, hvor de slap. Drengene fra Vestegnen var mere farlige end guldbejlerne fra Viborg, og det så ud til, at de ville spolere den fest, der var lagt op til i Viborg. I kampens sidste tredjedel vågnede VFF for alvor op. Der blev igen lagt pres på Brøndby defensiven – godt hjulpet på vej af de over 9000 fremmødte på stadion.

Efter 81 minutter belønnede det høje pres sig for VFF. Jeppe Grønning fandt Clint Leemans, der via stolpen headede bolden ind bag Mads Hermansen til 1-1. Dermed var der gang i festen igen i den gamle hovedstad. Men Viborg var ikke færdige endnu. De var på jagt efter alle tre point.

Det blev dog ikke til fuldt udbytte for nogen af holdene. Kampen endte 1-1, og dermed er Viborg nu to point efter FCK, inden københavnerne møder AGF senere søndag.