R. Firmino (89)
X O. Watkins (22), J. Ramsey (27)
Daniel Fisker

Firminos afskedssalut sikrede Liverpool et enkelt point mod Aston Villa

Liverpool var på hælene i store dele af kampen, da Aston Villa besøgte Anfield, men værternes store angrebsiver kulminerede, da Firmino, som lørdag spillede sin sidste kamp på Anfield, scorede til 1-1 i lørdagsopgørets døende minutter.
Kampen på Anfield blev indledt af en skadesforskrækkelse, da Watkins og Van Dijk styrtede sammen i Aston Villa-feltet, men kamphanerne var klar til at fortsætte kampen – efter at have modtaget behandling. Da stadionuret på Anfield nærmede sig 20 minutter, bar Konaté sig klodset ad i den anden ende af banen.

Den franske forsvarsspiller forsøgte at snuppe bolden fra Watkins, men Konaté kom for sent og ramte kun den engelske angriber, hvorfor kampens dommer fløjtede og pegede på straffesparkspletten – og præsenterede Konaté for et gult kort.

Det var efterfølgende Watkins, som lagde bolden til rette på straffesparkspletten foran ”The Kop”, men englænderen skød bolden udenom målrammen, da han gik efter det nederste målhjørne.

Aston Villa var dog i stand til at fortsætte med deres angrebsiver på trods af straffesparksskuffelsen, og det gav pote, før stadionuret havde rundet 30 minutter. Luiz formåede på formidabel vis at sende et hjørnespark videre mod fjerneste stolpe, hvor en fremadstormende Ramsey kunne passere Alisson fra en spids vinkel.

Alisson var dog på pletten i slutningen af første halvleg, da Ramsey opsnappede riposten efter et frisparksforsøg fra Aston Villa og testede den brasilianske målmand med et skud, som Alisson formåede at holde ude af målet.

I de døende minutter af første halvleg var Mings heldig at slippe for et rødt kort, men den engelske forsvarsspiller slap med et gult kort. Herefter fortsatte dramaet, da Henderson måtte bide i græsset i Aston Villa-feltet, men kampens dommer mente ikke, at Luiz ramte den engelske midtbanedynamo og vinkede afværgende.

Da der var spillet 10 minutter af anden halvleg så det ud til, at Liverpool fik en forløsende udligning, da Diaz blev sendt ind i Aston Villa-feltet, inden Konaté sendte et hårdt skud afsted mod Aston Villa-målet, hvorefter Gakpo sendte riposten i netmaskerne.

Den efterfølgende VAR-gennemgang viste dog, at colombianeren var offside, da han blev sendt ind i Aston Villa-feltet, hvorfor udligningen blev underkendt.

Liverpool var dog tæt på at få den forløsende udligning, da indskiftede Firmino holdt et Liverpool-angreb i live, da han gav Gakpo bolden. Hollænderen udså sig Alexander-Arnold, men den engelske højrebacks afslutning blev sendt lige på Martinez i Aston Villa-målet.

Liverpool blev dog ved med at banke på, og værterne blev ydermere ved med at angribe i overtal, hvilket også var tilfældet, da der var knap 10 minutter tilbage af kampen på Anfield. Her forsøgte Gakpo at sende indskiftede Jota i dybden, men Cash formåede at afværge Liverpools udligning, da den polske højreback pillede bolden fra Jota.

Firmino, som spillede sin sidste kamp for Liverpool på Anfield, fik dog det sidste ord i kampen, da endnu et Liverpool-angreb kulminerede ved, at Salah sendte et formidabelt indlæg ind i Aston Villa-feltet, hvor Firmino, som har spillet for ”The Reds” siden 2015, kunne sikre sit hold et enkelt point.