A. Sousa (75)
Torsten Brix

Iskolde Sousa afgør bundkamp

Drama i Aalborg…
Tidligt søndag var der et vaskeægte bundopgør i Superligaen, hvor Lyngby gæstede AaB. En mulig taber af kampen ville være noget isoleret i bunden af stillingen og den store betydning var også til at spotte i kampen.

Indtil der var spillet 70 minutter af kampen, var der ikke sket meget chancemæssigt, men efter et VAR-gennemsyn fik AaB et straffespark. Rasmus Thelander blev flået ned efter et hjørnespark og dermed fik nordjyderne et forsøg fra 11-meterpletten. Dette sparkede AaBs bedste for tiden – Allan Sousa – ind på den mest elegante måde med et klassisk ”Panenka”.

I pokalturneringen imod Silkeborg var Thelander med i to situationer omkring nogle målsituationer, som ikke gik forsvarsspillerens vej, sådan gik det ikke for AaB-kæmpen i Superliga-kampen. Så overlegent og stor dygtighed af Sousa, men det havde Lyngby ikke, da Frederik Gytkjær fik en gigantisk chance med få minutter igen, men angriberen sparkede lige på AaB-keeperen Nico Manti.

Så AaB vandt med 1-0 og dermed er de fire point fra Horsens, som skal en tur til Nordjylland i næste spillerunde – måske kan Sousa igen vise stor kølighed?