Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Psykologien bag sportsbetting

Var du klar over det?
Sportsbetting er et millionstort marked i Danmark alene, og især fodboldkampe spiller en stor rolle. Der er sjældent noget mere spændende end at bette på sit yndlingshold eller et bestemt udfald i en kamp, og som spiller har man et udvalg af flere danske betting sider til rådighed til at placere sine bets. Men hvorfor er det så spændende at bette? Hvordan kan det være, at man er villig til at satse penge, som man har risiko for at miste? I dette indlæg dykkes der ned i psykologien bag betting.


Betting giver et dopaminkick
Den primære årsag til, at betting gennem tiden har været et populært spil, kan koges ned til to årsager. Den ene af disse årsager er dopaminkicket, der følger med. Når man better på en kamp, bliver man naturligt spændt på kampens udfald, fordi man gerne vil finde ud af, om man har ret. Dopamin er det hormon, der giver en følelse af velvære og glæde, og udløses ved blandt andet at spise god mad, ved samleje, eller ved en række andre gode ting. Uanset om man vinder et taber sit bet, har man derfor fået en god dosis dopamin, og man er derfor mere tilbøjelig til at gøre det igen, fordi det giver en god følelse.


Sejren giver en god tilfredsstillelse
Den anden årsag er faktisk i forlængelse af den første, fordi det handler om det at få ret. Hvis man vinder et bet på en kamp, er det lidt et bevis på, at man har forudset kampens udfald, og det er derfor lidt et håndfast bevis på, at man er bedre til at forudsige disse ting end de andre, som ikke formåede at få ret. Det giver ofte en god tilfredsstillelse, og det er igen dopaminet, der spiller ind. Det er derfor endnu en ting, der gør, at man vil bette igen.


Det er vigtigt at spille med måde
At bette er derfor primært en jagt efter dopamin, og mange aspekter af betting gør, at det er meget nemt at opnå. Derfor kan man lige så nemt udvikle en forkærlighed for at bette, som man kan for at spise junkfood. Men ligesom med alle gode ting i verden, er det vigtigt at holde igen, så man ikke fortaber sig i spillet, og med en vis sandsynlighed ender med at have tabt alle sine penge og ødelagt alle andre aspekter af sit liv. Ludomani er en reel fare for en del spillere, og det er vigtigt at få den rette hjælp til at håndtere lidelsen, så man kan komme på fode igen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER