Emil Sinkjær

Tottenhams sportsdirektør udelukket fra fodbold verden over af FIFA

Fabio Paratici er blevet udelukket fra verdensfodbold efter en undersøgelse af Juventus' transfers fra hans tid i den italienske klub.
Tottenhams administrerende sportsdirektør, Fabio Paratici, er blevet udelukket fra fodbold verden over, efter at FIFA udbredte straffen han fik i Italien til resten af verden, efter hans involvering i Juventus' straffede regnskabspraksis.

I januar fik de italienske giganter et chokfradrag på 15 point, efter at klubben blev anset for at have oppustet spillernes transferværdier i byttehandler blandt andre økonomiske forseelser.

Paratici sluttede sig til Juventus-hierarkiet i 2010 og var klubbens sportsdirektør mellem november 2018 og sommeren 2021, før han tiltrådte en lignende rolle i Tottenham. Undersøgelsen af Juves regnskaber undersøgte transaktioner mellem 2019 og 2021, hvilket var da Paratici var kernen i klubbens handler.

I starten af året var Paratici et af flere tidligere Juventus-bestyrelsesmedlemmer, der blev udelukket fra fodbold efter afslutningen af undersøgelsen fra det italienske fodboldforbund. I første omgang fik Paratici 30 måneders karantæne fra italiensk fodbold, selv om truslen om at udvide straffens omfang internationalt altid truede.

I dag, onsdag, udsendte FIFA en erklæring, der bekræftede, at de faktisk havde taget imod denne mulighed og udvidet forbuddet for Paratici og de andre Juventus-bestyrelsesmedlemmer, herunder tidligere ejer Andrea Agnelli, til over hele verden.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER