Emil Sinkjær

England slipper ikke af med Southgate foreløbig

Gareth Southgate har antydet, at han potentielt kan forlænge sit ophold med det engelske landshold, hvis de vinder EM i 2024.
Under Gareth Southgates vejledning nåede England VM-semifinalen i 2018, sluttede på tredjepladsen i Nations League-finalen i 2019 og kom videre til Euro 2020-finalen, hvor de tabte til Italien på straffespark. I november 2021 underskrev han en ny aftale, der forlængede hans kontrakt som Englands manager frem til december 2024. Efter et skuffende kvartfinaleexit ved VM i 2022 overvejede Southgate, om han skulle fortsætte i sin rolle, men et skud ved næste sommers EM i Tyskland viste sig fristende nok til, at han kunne fortsætte - og han lukker ikke døren for endnu en forlængelse.

Da Southgate blev spurgt, om EM 2024 repræsenterer hans sidste chance for at levere større sølvtøj, svarede han:

- Jamen, det afhænger af, om vi vinder. Jeg tror, du skal være forsigtig som spiller med ikke at antage, når du er yngre, at dette måske ikke også er din sidste chance. Selvfølgelig vil du altid tro, at du vil have andre muligheder, men skader, form, nye spillere, der kommer igennem på din position, det kan du aldrig tage for givet. Det er klart, at de ældre ved, at tidsplanen er helt klar. Men alle andre skal også være opmærksomme på det.

På spørgsmålet om, hvorvidt han vil fortsætte, hvis England vinder trofæet, svarede han: "Lad os håbe, at vi har muligheden for at træffe den beslutning."

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER