G. Xhaka (19)
P. Gonçalves (62), M. Ugarte (118)
Andreas Wohlers-Herbert

Arsenal ude af Europa League efter vild kamp på Emirates

Arsenal var favoritter inden opgøret, men det skulle altså blive Sporting, der trak sig sejrrigt ud af opgøret efter både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.
Efter 2-2 resultatet i Lissabon var der lagt op til et drabeligt returopgør på Emirates, hvor gæsterne fra Sporting dog måtte indtage en underdog-rolle. Men det kunne man ikke se på kampens første ti minutter, hvor Sporting var klart bedst.

Portugiserne fik da også skabt et par halve chancer, og især engelske Marcus Edwards var iøjnefaldende. Halvlegens største Sporting-mulighed faldt da også til den tidligere Tottenhamspiller, der efter et langt udspark fra Antonio Adan i gæsternes mål, men et solidt stykke forsvarsspil fra Oleksandr Zinchenko forhindrede, Marcus Edwards i at gøre det onde ved Arsenal.

Men på trods af de gode takter fra Sporting, så var det Arsenal, der var skarpest i de første 45 minutter, og hjemmeholdet kom også foran på et mål af den vikarierende kaptajn Granit Xhaka. Gabriel Martinelli blev sendt igennem med Sporting-keeperen på en flot stikning fra Jorginho, men brasilianerens afslutning blev reddet af Antonio Adan. Bolden faldt dog uheldigvis for Sporting lige ude til Granit Xhaka, og så kunne schweizeren smække bolden i nettet.

Første halvleg blev dog også dyr for ”The Gunners”, der først mistede Takehiro Tomiyasu til en skade, og derefter var det William Saliba, der måtte gå skadet fra banen.

Granit Xhakas scoring blev den eneste, der faldt i første halvleg, og de to hold gik til pause med hjemmeholdet i front.

Starten på anden halvleg lignede den første, og det var gæsterne, der var dominerende. Faktisk spillede de Arsenal ud af brættet i store dele af anden halvleg.

Og portugiserne fik også deres belønning. Efter et boldtab på midten af banen valgt Pedro Goncalves at sparke fra kanten af midtercirklen. Det skulle vise sig at være smart, da portugiserens vidunderlige langskud sejlede ind over Aaron Ramsdale i Arsenal-målet, der intet kunne stille op overfor Pedro Goncalves raket.

Derefter lugtede gæsterne for alvor blod, og de pressede yderligere på. De skabte også en kæmpe chance, hvor Marcus Edwards var alene igennem med Arsenal-keeperen, men Aaron Ramsdale hev en fantomredning frem, og sørgede for at ”The Gunners” stadig var i live i opgøret.

De sidste 15 minutter gik frem og tilbage, og begge hold havde nogle udmærkede angreb uden for alvor at blive farlige. Det betød, at kampen efter ordinær spilletid stod 1-1, og dermed måtte de to hold ud i en gang forlænget spilletid.

Fra begyndelsen af den forlængede spilletid tog Arsenal over, og det var klart London-mandskabet, der styrede begivenhederne i de første 15 minutter af den forlængede spilletid. De skulle også få chancen, da Leandro Trossard fik en friløber efter en kæmpefejl fra Sporting, men portugisernes målmand diskede op med en kanonredning, og derfor blev første halvleg af den forlængede spilletid også målløs.

I de sidste 15 minutter var der kun et hold på banen, men en velspillende Antonio Adan sørgede for, at de to hold måtte ud i en straffesparkskonkurrence, den første nogensinde på Emirates. Lige inden der blev fløjtet af måtte Sporting dog se sig reduceret til ti mand, da Manuel Ugarte kom alt for sent i en tackling på Bukayo Saka. Det resulterede i det andet gule kort til Sporting-spilleren, der måtte forlade grønsværen lige inden afgørelsen.

Straffesparkskonkurrencen bølgede frem og tilbage, uden at nogle af de to målmænd kom i nærheden af bolden. Det var altså indtil, at Antonio Adan pillede Gabriel Martinellis straffespark, og dermed gav han også Sporting matchbolden.
Den trådte Nuno Santos frem for at sparke, og det gjorde han ganske sikkert.

Med det sendte han ”The Gunners” ud af Europa League, og Sporting videre til kvartfinalen.