X M. Salah (69)
Noah Mørch Rysager

Bournemouth slår et skuffende Liverpool-hold

En vigtig kamp i top og bund udspillede sig lørdag eftermiddag, hvor Bournemouth tog imod Liverpool.
Liverpool startede kampen med at tage bolden til sig og fik i kampens åbning skabt en god hovedstødsmulighed til Van Dijk. Bolden blev dog clearet på stregen. Bournemouth bed godt fra sig i kontrafasen. Liverpool skabte efter 13 minutter en stor chance, som Cody Gakpo sparkede ind, men han kom fra en offsideposition.

Som halvlegen skred frem, blev kampen stødt mere Liverpool-domineret, og Bournemouth havde sværere ved at komme afsted i de kontrastød, som tydeligvis var en vigtig del af deres taktiske plan. Det skulle dog ikke forblive sådan.

Pludselig slog Bournemouth til og straffede Liverpool, da danske Phillip Billing konverterede et fladt indlæg og lagde bolden ind bagved Alisson til 1-0. Bournemouth var også kommet bedre med i kampen, hvor Liverpool stagnerede i løbet af halvlegen.

Mod slutningen af halvlegen skabte Liverpool en kæmpe hovedstødschance til Van Dijk fra et frispark fra Andy Robertson. Den store hollænder skulle have udlignet. Resten af halvlegen forblev målløs og Bournemouth gik til pause med en overraskende føring.

Liverpool startede anden halvleg bedre og skabte en fin mulighed til Diogo Jota, der kom på banen i pausen. Neto reddede dog uden de helt store problemer. Bournemouth stod godt på banen og Liverpool så mindre farlige ud som anden halvleg skred frem.

Efter 66 minutter indtraf dramatikken, da Diogo Jota headede bolden ind på hånden af Bournemouth-back Adam Smith. Kampens dommer, John Brooks, dømte i første omgang hjørnespark, men VAR korrigerede beslutningen til et straffespark.

Mohamed Salah sparkede dog bolden forbi mål fra pletten, så stillingen forblev 1-0 til Bournemouth. Et ringe straffespark for den ellers træfsikre egypter. Liverpool formåede ikke at true Bournemouth synderligt i kampens sidste fase. Bournemouth tager dermed tre vigtige og fortjente point i kampen om overlevelse. Liverpool mister et skridt i striden om top fire.