B. Kadrii (33), F. Tongya Heubang (50)
D. Granli (90)
Christian Bang Jensen

Ækvilibristisk mål sender AaB dybt ned i sølet

OBs Franco Tongya slog med et fantastisk mål endnu et søm i AaBs kiste, da nordjyderne fredag aften tabte 2-1 til fynboerne.
AaB har langt fra fået den ønskede start på forårets store redningsmission. Først nederlaget i den stormfulde kamp på hjemmebanen til AGF, så nederlaget til FC København i Parken og senest det målløse opgør i sneboldskampen mod FC Midtjylland. 0 mål scoret, 1 point samlet sammen og meget lang vej til redningen. Fredag aften var muligheden der mod et ramt OB-hold, men på mål af Bashkim Kadrii og Franco Tongya lykkedes det heller ikke de bolsjestribede fra Nordjylland at få en sejr i den næstsidste runde i Superligagrundspillet.

OB skulle rejse sig efter plamagen i Parken, hvor nederlaget på 7-0 ikke var et mål for meget. Men de blå-hvide fynboer kom ud med ild i øjnene klar til at revanchere sig og få æren tilbage på skuldrene. Allerede efter 26. minutter fik det 17-årige talent Tobias Slotsager netmaskerne til at blafre i den iskolde luft, men målet blev annulleret efter et VAR-tjek. Der gik dog ikke mere end seks minutter før den var gal igen i AaB forsvaret. Oliver Ross begik et voldsomt klodset straffespark som Bashkim Kadrii sikkert eksekverede.

I anden halvleg stod Franco Tongya for kampens helt store detalje, da han på ækvilibristisk vis løftede hele kroppen fra grønsværen og i halvlæggende position hamrede et indlæg fra Alassana Manneh i mål.

AaB pressede på for forårets første scoring, og det lykkedes også fire minutter inde i tillægstiden, da norske Daniel Fredrik Granli fik reduceret føringen.

Aab har dermed stadig syv point op til AC Horsens på den rigtige sidde af nedrykningsstregen, mens OB med sejren presser på for at komme med i top-6-ræset. I sidste grundspilsrunde venter der OB-mandskabet en gyser mod AGF, der kun er et point foran fynboerne.