R. Sterling (43), K. Havertz (53)
Noah Mørch Rysager

Chelsea slår fortjent Dortmund ud af Champions League

En vigtig kamp for Chelsea mod et af Europas mest formstærke hold udspillede sig tirsdag aften i ottendedelsfinalen af Champions League.
Andet opgør mellem Chelsea og Dortmund i ottendedelsfinalen af Champions League startede i højt tempo, hvor særligt Chelsea pressede højt. Efter tre minutter løb Dortmundspiller Julian Brandt ind i en skade og måtte forlade banen. En utroligt ærgerlig spiller at miste så tidligt i kampen for Edin Terzić’ mandskab. Giovanni Reyna erstattede tyskeren.

Chelsea fortsatte med at være aggressive og havde gode tilløb til chancer med farlige dødbolde og en afslutning fra en spids vinkel af João Félix, som Dortmundmålmand Alexander Meyer reddede. Kai Havertz kom også frem til en god mulighed, da han løb i dybden, men afslutningen var forbi mål.

Efter første angrebsbølge fra Chelsea var overstået, kom Dortmund bedre med i kampen. De tog bolden til sig og trak kampen ned i tempo. Langsomt kom chancerne også krybene. Marco Reus havde et godt frisparksforsøg, som Kepa skulle strække sig i fuld længde for at redde.

Efter 27 minutter skabte Chelsea en kæmpe chance, da et farligt Reece James-indlæg blev clearet og landede for fødderne af Havertz på kanten af feltet. Tyskeren sparkede til bolden første gang, og den sejlede fladt ind på indersiden af stolpen, men gik lige akkurat ikke i mål.

Mod slutningen af halvlegen kom lægterne med i kampen, i takt med at Chelsea tog kampen til sig. Dortmund havde siddet på bolden i store dele af første halvleg. Efter 37 minutters spil sparkede Kai Havertz helt op i hjørnet, men målet blev underkendt, da Raheem Sterling forinden var løbet i dybden fra en offside-position.

Efter 43 minutter gik det galt for Dortmund. Ben Chillwell lagde et fladt indlæg skråt tilbage i feltet, hvor Raheem Sterling lidt heldigt kom fri til en afslutning, som han bragede op i nettaget til 1-0. Resten af halvlegen forblev målløs.

Et par minutter inde i anden halvleg fik Chelsea tilkæmpet sig et straffespark, da Chillwell sparkede bolden op på hånden af Marius Wolf fra kort afstand. Havertz sparkede på dramatisk vis bolden på stolpen, selvom han havde vist målmanden til den modsatte side.

Der blev dog dømt omspark, da flere Dortmundspillere havde sneget sig ind i feltet, før Havertz havde sparket. I anden ombæring sparkede Havertz sikkert bolden ind fladt til venstre for Meyer og gjorde det til 2-0.

Dortmund kom igen tilbage i kampen og skabte store chancer til Jude Bellingham og Marius Wolf, som ikke kunne udnytte mulighederne. Efterfølgende gik luften lidt af ballonen for Dortmund. Det helt store drama udeblev af kampens slutfase, og Chelsea går fortjent videre til kvartfinalen med en sejr på 2-0.