Daniel Fisker

Lautaro Martínez om VAR: Det ødelægger alting

Verdensmesteren Lautaro Martínez har bekendt kulør i debatten om VAR.
Sæsonerne i Europas klubturneringer er for de fleste vedkommende blevet genoptaget i kølvandet på VM-slutrunden i Qatar, hvor Inter-angriberen Lautaro Martínez fik en guldmedalje om halsen. Martínez tilbragte en stor del af sin tid i Qatar på den argentinske landsholdsbænk, og den 25-årige måltyv kom ikke på måltavlen en eneste gang.

Martínez fandt ganske vist vej til netmaskerne i Qatar, men VAR-gennemgange konkluderede flere gange, at argentineren var løbet i en offside-position. Lørdag aften var den gal igen for Martínez, da Inter besøgte Monza. Kampen endte 2-2, men det ville den ikke have gjort, hvis Francesco Acerbis mål havde gjort sig gældende.

Inter-forsvarerens mål blev annulleret på grund af et forudgående frispark, og selvom det efterfølgende viste sig, at det var to Monza-spillere, som i situationen var faldet over hinanden, kunne VAR ikke involvere sig i situationen, da der var tale om et frispark og ikke et underkendt mål.

I kølvandet på lørdagens kamp mellem Monza og Inter, er Martínez blevet spurgt om hans holdning til VAR, og hvordan han havde det, da VAR blev indført.

- Det gjorde en stor forskel, fordi det betød en ultimativ forandring af spillet, udtaler Lautaro Martínez ifølge Goal.

- Som træneren sagde til os i omklædningsrummet: ”Hvis de stadigvæk ikke kan gøre det rigtigt efter fire eller fem år, så er tingene ikke klare.”

- Personligt er jeg ikke tilhænger af VAR. Jeg var ikke tilhænger af VAR, da det blev indført, og jeg er ikke tilhænger af det nu, men det er nyt i fodbolden, og vi tilpassede os.

- Det skal bruges ordentligt, ellers ødelægger det alting. Det er ikke kun, fordi det gør ondt på os, men fordi det ikke er godt for fodbolden.

Martínez bragte foran 2-1 efter 22 minutter, hvilket var hans første mål siden 9. november. Om lørdagens mål kan være den gnist, der genstarter Martínez efter en periode med tvivlsom form, vil vise sig på tirsdag, hvor Martínez og Inter skal forsøge at give Parma en varm velkomst i den italienske pokalturnering, Coppa Italia.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER