Niklas Gerster

Vidste du om... Emiliano Martinez

Et par interessante fakta om den omtalte og karismatiske argentinske målmand.
30-årige Emiliano Martinez fyldte på flere måder under VM. Aston Villa-målmanden stod en flot slutrunde, og havde mange kampafgørende redninger – blandt andet straffespark. Men han fyldte også en hel del uden for banen, da diverse fejringer har fået folk til både at hylde ham men også til at tage afstand fra ham. Men vidste du følgende om den spraglende karakter Martinez:

- at hans kaldenavn er ”Dibu”, og at det stammer fra en animeret tegneseriefigur fra en argentinsk tv-serie.

- at han kommer fra en sand sportsfamilie. Hans bror spiller fodbold i den spanske 2. division, hans onkel har vundet OL-sølv i stangspring, og faren har vundet seks argentinske mesterskaber i Street Luge – som i bund og grund er kælkning på et skateboard.

- at han ville have været tandlæge, hvis han ikke var blevet fodboldspiller. Han havde allerede fået en plads på et studie i Buenos Aires, inden han i stedet valgte at tage til Arsenal.

- at han som barn mødte sine argentinske fodboldidoler Mario Kempes og Ossie Ardiles på en sommerlejr. Her blev Martinez så nervøs, at han kastede tyggegummi op i Kempes’ skæg, hvilket resulterede i, at han måtte barbere det af.

- at hans helt store gennembrud er kommet i en sen alder. Han har i sin tid i Arsenal været udlånt til middelmådige klubber såsom Oxford United, Sheffield Wednesday og Rotherham United.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER