Niklas Gerster

Van Gaal forsøgte at kysse Depay

Hollandsk flirt på pressemødet forud for Argentina-kampen. Læs om den komiske episode her.
Holland møder i aften Argentina i det, der kan blive en rigtig spændende kvartfinale. Forud for opgøret har der i dag været pressemøde, og her bringer B.T. Sport en spøjs historie, der involverer den hollandske stjerneangriber Memphis Depay og hans landstræner Louis van Gaal.

På pressemødet blev van Gaal forholdt den kritik, som han har fået fra Angel Di Maria, som har kaldt ham ”den dårligste træner.” Van Gaal ærgrede sig over kritikken, men affejede det også roligt, og kaldte omvendt Di Maria for en ”rigtig god fodboldspiller.”

Van Gaal henledte dernæst opmærksomheden på, at man som træner ofte står med svære beslutninger, som dog kan være nødvendige. Herefter rettede han blikket imod sin sidemand Memphis Depay, og sagde:

- Han spillede også for Manchester United, og nu kysser vi hinanden på munden. Sådan her.

Dernæst opstod situationen, hvor van Gaal lænede sig imod Depay for at lægge op til et kys, hvilket fik Depay til at løfte pegefingeren, hvorefter han og resten af salen brød ud i latter. Episoden der blev hentydet til, var fra 2016, hvor Depay blev udeladt af van Gaals Manchester United-trup i FA Cup-finalen imod Crystal Palace. Med tanker tilbage på situationen sagde van Gaal følgende:

- Folk griner nu. Men tro mig. En træner tager ikke de beslutninger uden grund. Det kan have været en forkert beslutning, men se hvordan vi arbejder sammen nu. Tingene er anderledes. Han vil ikke kysse på munden. Men det er fint med mig.

Den 71-årige landstræner var altså i den grad i det humoristiske hjørne på dagens pressemøde, og virker til at være fuld af overskud før aftenens storkamp imod Argentina. Se et klip fra den underholdende episode imellem Depay og van Gaal her:

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER