Verden: VM
FT
0 - 2
(0 - 0)
Senegal
Holland
C. Gakpo (84), D. Klaassen (90)
Daniel Fisker

Holland sejrede trods startvanskeligheder

Det var ikke ligefrem storslået angrebsfodbold, som prægede VM-opgøret mellem Senegal og Holland, men sidstnævnte fik alligevel prikket hul på målbylden i kampens døende minutter.
De senegalesiske underdogs kom flyvende ud af starthullerne på Al Thumama Stadium, og en forsvarsfejl i det hollandske forsvar resulterede i, at Dia kunne komme frem til kampens første chance efter knap et minuts spil. Serie A-angriberens skudforsøg blev dog blokeret ud til et hjørnespark, som det hollandske forsvar formåede at afværge.

”Oranje” svarede dog hurtigt igen med et i første omgang velgennemført angreb, hvor Janssen sendte bolden videre til Gakpo, som valgte at sende bolden i retning af Bergwijn, som dog ikke formåede at prikke bolden over målstregen.

Herefter havnede kampen i et dødvande, som dog blev brudt efter 20 minutters spil, hvor Bergwijn fandt Berghuis med en fantastisk aflevering, før Ajax’ midtbanekreatør sendte bolden i feltet, hvor De Jong stod klar. FC Barcelona-spilleren havde ikke tid til at tøve, og det var netop, hvad han gjorde. Det senegalesiske forsvar kunne således presse bolden ud af feltet.

Resten af første halvleg understregede, at Senegal manglede en klinisk afslutter – i form af Mané – men de hollandske favoritter, som fra start måtte undvære Depay, der i første omgang var dømt ude af den første VM-kamp, også havde svært ved at kæmpe sig frem til farlige chancer, mens De Ligt, som indkasserede et gult kort i første halvleg, så rystet ud i det hollandske forsvar.

Selvom hollænderne ikke formåede at spille sig frem til de helt store chancer i åbent spil, havde ”Oranje” en konstant trussel i luftrummet i form af Van Dijk, som dog ikke havde indstillet sigtekornet, da det for første gang i anden halvleg blev farligt. Gakpo fandt således en uopdækket Liverpool-forsvarer i forbindelse med et hjørnespark, men Van Dijk sendte sit hovedstød over Mendy og Chelsea-målmandens overligger.

Depay, som har døjet med en forstrækning i baglåret, kom dog på banen efter godt og vel en times spil, men FC Barcelona-spilleren var ingenlunde en lynkur på Hollands offensive problemer. Da stadionuret rundede 80 minutter, havde der således kun været tre skud indenfor målrammen i løbet af kampen, og Senegal havde stået for dem alle sammen.

Dette ændrede sig dog i kampens døende minutter, da De Jong, som skyldte for sin afbrænder i første halvleg, sendte et fantastisk indlæg i retning af Gakpo, som denne gang var hurtigere på bolden end Mendy, hvor PSV Eindhoven-profilen kunne heade en forløsende – og afgørende – scoring i netmaskerne.

Hollænderne var – på trods af den sene start – ikke færdige med at score mål, og Depay fik lov til at spille en lille rolle, da det sidste søm blev hamret i Senegals kiste. Skadesramte Depay forsøgte sig med et svagt skud mod nederste målhjørne, da der var spillet ni minutter af dommerens tillægstid. Mendy var ganske vist i stand til at få hænderne på bolden, som Chelsea-målmanden dog kun formåede at parere ud i feltet, hvor indskiftede Klaassen stod klar til at sende kampens sidste scoring i netmaskerne.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER