Daniel Fisker

Pulisic om VM-fiasko: Det motiverede mig endnu mere

Det var et hårdt slag for Christian Pulisic at gå glip af VM-slutrunden i 2018, men nu er en topmotiveret Chelsea-amerikaner klar til at tage hul på sit første rigtige VM-eventyr.
Mandagens sene VM-kamp står mellem USA og Wales, og Christian Pulisic er uden tvivl selvskrevet til en hovedrolle hos førstnævnte, som ikke formåede at kvalificere sig til den seneste VM-slutrunde i 2018. Et 2-1-nederlag til Trinidad og Tobago i sidste kvalifikationsrunde bankede det sidste søm i USA’s VM-kiste anno 2018.

Det gjorde ondt på Pulisic, at VM-kvalifikationen glippede endegyldigt i oktober 2017, men set i bakspejlet motiverede VM-fiaskoen den dengang 19-årige amerikaner endnu mere til VM-slutrunden i Qatar, som blev sparket i gang søndag.

- Min største drøm var at spille for Team USA ved en VM-slutrunde, så I kan godt forestille jer, da det ramte, at vi ikke ville være med. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor det skete. Jeg var selvfølgelig ked af det – det var så følelsesladet, udtaler Christian Pulisic til Good Morning America ifølge Daily Mail.

- Men når jeg ser tilbage på det, motiverede det mig endnu mere. Det hele er foran os – det hele er på spil. Jeg kan stadigvæk ikke vente med at opleve følelsen af at være en del af en VM-slutrunde.

Talentmassen i den amerikanske landsholdstrup kan ikke benægtes at være stor – med spillere såsom Giovanni Reyna, Brenden Aaronson, Joe Scally og Yunus Musah, som alle er under 23 år gamle og spiller i Europas største ligaer – og Pulisic håber, at han kan medvirke til at motivere unge og spirende fodboldtalenter i Staterne.

- Jeg kan godt lide citatet ”Hvis man spiller for mærket foran på trøjen, så husker folk navnet bagpå.”

- Jeg tror, at det betyder noget, når man er amerikaner. Det betyder noget for en masse mennesker rundt omkring i verden, og det er derfor, jeg håber, at jeg kan inspirere folk derhjemme, hver gang jeg tager den trøje.

- Jeg håber, at de kan se med og sige: ”Ved du hvad? Den knægt kæmper. Han giver alt, hvad han har. Hvis han kan gøre det, så kan jeg også.”

Pulisic har – indtil mandag aften – stadigvæk sin første VM-slutrundekamp til gode, selvom han har spillet 52 landskampe for USA. Chelsea-spilleren, som dengang slog sine folder i Borussia Dortmund, debuterede allerede for ”The Stars and Stripes” som 17-årig – i marts 2016.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER