Niklas Gerster

Simon Kjær åbner op for snak om landsholdsstop

Den aldrende danske landsholdanfører taler nu om fremtidsperspektiverne på landsholdet, og Kjær er klar over at tiden lakker mod enden.
- Det er nok mit sidste VM i hvert fald. Men igen, jeg kommer til at spille så lang tid, jeg kan. Jeg kommer til at leve mit liv og optimere alt, hvad jeg kan. På og uden for banen. Indtil jeg en dag skal stille støvlerne på hylden. Men det er ikke, fordi jeg har planer om at gøre det foreløbig.

Sådan siger den 33-årige danske landsholdsanfører og centrale forsvarsspiller Simon Kjær ifølge B.T. Sport. Det er ikke længe siden, at Kjær kom tilbage fra en 11 måneder lang knæskade. En skade som har givet ham nye perspektiver på sin karrieresituation. Han bliver blandt andet forholdt, om han har Peter Schmeichels landskampsrekord på sigtekornet:

- Inden jeg blev skadet, ja. Der tænkte jeg på, at det kunne passe meget godt med, at jeg kunne nå den til VM. Men jeg har så også lige været skadet og fået sat tingene lidt i perspektiv. Jeg tager de kampe, som kommer. Jeg ved godt, at Peter Schmeichel ikke er langt væk, men jeg ved også, hvor lidt der skal til, før man er ude så lang tid, som jeg har.

Kjær har spillet hele 121 landskampe, og puster derfor i den grad Peter Schmeichel i nakken, da den tidligere landsholdsmålmand er noteret for 129 kampe i den rød-hvide trøje. Med VM i Qatar i sigte kan Kjær dog langsomt nærme sig, og skulle Danmark gå hele vejen til finalen med Kjær fra start, vil han ramme 128 kampe.

Kjær udtaler desuden, at det allervigtigste for ham er, at han stopper på landsholdet, imens han er godt spillende, så han kan få en positiv afsked. Han slutter af med følgende meget sigende udtalelse:

- Jeg ved godt, at jeg synger på sidste vers, men det skal også være et godt sidste vers.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER