Lyngby
R. Corlu (58), K. Jørgensen (79)
Anders Mathiasen

Silkeborg led overraskende nederlag til bundprop

Hjemmeholdet fra Silkeborg IF var allerede før lørdagens kamp mod Lyngby Boldklub udråbt til storfavoritter. Den aktuelle tredjeplads mødte den absolutte bundskraber fra Lyngby, som efter oprykningen til Superligaen har haft det svært. Men med to angrebsivrige hold var der alligevel udsigt til en spændende affære denne november lørdag på JYSK Park i Silkeborg.
Efter en lidt uventet start på kampen hvor udeholdet fra Lyngby havde styr på tingene, kom hjemmeholdet bedre med i kampen og kom også frem til flere pæne chancer. Først havde Søren Tengstedt en stor chance, der gik snært forbi den ene opstander, mens også Nicklas Helenius havde et hovedstødsforsøg på overlæggeren. Dog var det konstant et Lyngby-mandskab, der viste, hvorfor man skal tage dem seriøst, selvom de har fået begrænset med point i den første halvdel af sæsonen. På trods af et mere intenst Silkeborg-pres mod slutningen af 1. halvleg, blev det ikke til nogen scoring, hvilket også betød, at begge hold kunne gå til pause med stillingen 0-0.

Efter pausen formåede silkeborgenserne heller ikke for alvor at presse Lyngby tilstrækkeligt, hvilket betød, at kampbilledet blev meget lig 1. halvleg. Dog kom der efter 58 minutter en anden drejning på kampen, end de fleste på JYSK Park havde regnet med. Lyngbys Rezan Corlu fik nemlig efter et par snævre driblinger lagt bolden ind forbi Nicolai Larsen i Silkeborg-målet til en noget uventet føring på 1-0 til udeholdet fra Lyngby, der spillede aggressivt og kæmpede for sejren, som gjaldt det om at undgå nedrykning - hvilket det i øvrigt gjorde.

Silkeborg IF formåede aldrig for alvor at skabe den store chance, der skulle give dem et point med fra kampen. I stedet lykkedes det Lyngby at udbygge føringen til 2-0 på et fornemt hovedstød fra Kasper Jørgensen, der cementerede sejren til Lyngby. Dermed slutter årets sidste kamp for de to holds vedkommende med en 2-0 sejr til Lyngby. Udeholdet kan gå på vinterpause med hovedet rejst og nyvunden tro på tingene, mens Silkeborg-holdet nok nærmere skal bruge vinterpausen på at finde tilbage til det besnærende spil, som vi kender SIF så godt for, men som holdet kun har vist i glimt i denne sæson.