Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
3 - 1
(0 - 1)
Manchester C
Sevilla
R. Lewis (52), J. Álvarez (73), R. Mahrez (83)
R. Mir (31)
Daniel Fisker

Optakt: Manchester City - Sevilla

Manchester City er sikre på førstepladsen i Gruppe G, som skal rundes af, når de københavnske overmænd fra Sevilla besøger Etihad Stadium.
Kommentar:

Manchester City kan sætte punktum for et overbevisende gruppespil, når Sevilla besøger Etihad Stadium onsdag aften. ”The Citizens” sikrede sig således førstepladsen i sidste uge, hvor de kom fra Dortmund med et 0-0-resultat, som også sikrede ”Die Borussen” andenpladsen i Gruppe G.

Champions League-gruppespillet startede med en 4-0-sejr over onsdagens gæster fra Sevilla, hvorefter det blev til en 2-1-sejr over Borussia Dortmund, før FC København fik ørene i den engelske maskine og måtte rejse fra Manchester med et 5-0-nederlag i bagagen.

Her stoppede sejrsstimen dog også for ”The Citizens”, som måtte nøjes med 0-0 i København, før gruppespillet blev afgjort med sidste uges 0-0-resultat i Dortmund.

Manchester City kom tilbage på sejrssporet i weekendens Premier League-spillerunde. 1-0-sejren over Leicester City var dog ikke overbevisende, men Kevin De Bruynes frisparksscoring tidligt i anden halvleg sikrede trods alt ”The Citizens” sejren.

Historien levner ikke mange chancer til Sevilla i onsdagens Champions League-opgør på Etihad Stadium, hvor Manchester City har vundet 81 % af Champions League-kampene, siden Pep Guardiola overtog tøjlerne i 2016. Guardiola har ydermere kun tabt to ud af 13 kampe til Sevilla.

Jorge Sampaoli erstattede Julen Lopetegui som Sevilla midt i Champions League-gruppespillet, og den sydspanske klub har siden vundet to kampe, spillet tre kampe uafgjort og tabt to kampe, hvis man tager alle turneringer i betragtning.

Sevillas 3-0-sejr over FC København kom lige i kølvandet på et 1-0-nederlag til Real Madrid og blev efterfulgt af endnu et 1-0-nederlag – denne gang til Rayo Vallecano. Sevillas tvivlsomme start på La Liga-sæsonen, hvor det er blevet til 10 point efter 12 kampe, har været udslagsgivende for, at Sevilla i øjeblikekt befinder sig under nedrykningsstregen.

Sevilla er sikre på at vende tilbage til Europa League, når onsdagens Champions League-opgør i Manchester bliver fløjtet af, idet den sydspanske klub er bedre indbyrdes end FCK på sidstepladsen og dårligere end Borussia Dortmund på andenpladsen.

Det bliver sejrschancerne på Etihad dog ikke større af. Sevilla har tabt de tre foreløbige møder med ”The Citizens”, mens det heller ikke er blevet til sejr i de seneste seks udebanekampe i Champions League, hvor Sevilla har spillet fem kampe uafgjort og tabt en enkelt kamp.

Karantæner og skader:

Pep Guardiola har løftet sløret for, at Erling Haaland, som i øjeblikket døjer med en skade, ikke kommer i aktion mod Sevilla. Cole Palmer har formmæssige problemer, mens Kyle Walker og Kalvin Phillips fortsat er ukampdygtige grundet skadesproblemer.

Derudover er det muligt, at De Bruyne, Rodri og/eller Ilkay Gündogan bliver sparet, hvorfor Bernardo Silva i så fald kan tænkes at glide ned på den centrale midtbane.

For Sevillas vedkommende arbejder Jesus Corona fortsat på at komme sig over sit brækkede ben, som ovenikøbet koster mexicaneren den kommende VM-slutrunde. Forsvarsspilleren Tanguy Nianzou og Kasper Dolbergs angrebskollega Youssef En-Nesyri er også ukampdygtige.

Bud på kampens profil:

Erling Haaland har ubetinget været Manchester Citys farligste spiller i denne Champions League-sæson, men den norske målmaskine kommer ikke i aktion onsdag aften. Derfor bliver buddet på en profil den alsidige back Joao Cancelo, som skal kæmpe for at holde buret rent for femte gang i Champions League-gruppespillet, mens portugiseren skal forsøge at udbygge de fire assists, han allerede har leveret i gruppespillet.

Bud på kampens resultat:

Vi gætter på, at Manchester City-mandskabet bliver sat på autopilot, når Sevilla kommer på besøg. Der kan ikke gøres noget ved stillingen i Gruppe G, og både ”The Citizens” og de spanske gæster har vigtige kampe at tænke på, før VM-slutrunden bliver sparket i gang.

”The Citizens” er dog overlegne – set på trupbredde og styrke – hvorfor vi gætter på, at de engelske værter slår Sevilla 2-0 i den sidste kamp i Champions League-gruppespillet.

Kampen sparkes i gang onsdag aften klokken 21:00 og kan ses på Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER