Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Anders Vestergaard

AUSTRALIEN – Ude af Corona-karantænen og klar til VM

Danmarks modstandere fra Australien er klar til dette års VM i Qatar. Men de får det højst sandsynligt mere end svært allerede fra dag et.
Det var noget af en kvalifikation for det australske landshold frem mod dette års VM. For kun fire af de 20 kvalifikationskampe foregik på australsk grund på grund af Australiens Corona-restriktioner. Men det lykkedes, og Australien skal til VM i Qatar næste måned.

Udover Corona-restriktionerne var det australske landshold ikke stjernespækket, og mange australiere blev derfor overraskede over, at det lykkedes. Man er dog i besiddelse af en dygtig keeper, som mange herhjemme nok kender. FC Københavns målmand Mathew Ryan er nemlig at finde i australiernes mål, og skal dermed møde Danmark i den kommende slutrunde.

Men fodbold er ikke den mest populære sportsgren i et land, hvor rugby og cricket løber med pengene og opmærksomheden fra de sportsglade australiere og medierne.

Og det bliver da også en hård omgang for australierne i ørkenstaten. Her har man nemlig trukket en svær gruppe, som består af Danmark, Tunesien og de regerende verdensmestre fra Frankrig. Derfor må Australien ubetinget regnes som outsidere i denne gruppe.

Hvis man med australske briller skal se positivt på det, så mødte de både Frankrig og Danmark til VM-slutrunden i Rusland i 2018. Så i det mindste, er der noget genkendeligt der.



Profilen
Den vigtigste brik for Australien til denne slutrunde må siges at være Martin Boyle. Den 29-årige Hibernian-angriber har scoret fire mål i 11 kampe i Premiership og har derudover bidraget med en enkelt assist.

Så han er ikke en stor profil i fodboldverdenen, men han tilføjer helt bestemt noget direkthed og fandenivoldskhed til landsholdet, og kan dermed skabe noget uro i modstandernes forsvar.


Træneren
59-årige Graham Arnold på er selv australier og er kendetegnet ved ægte Aussie-DNA, og en fighterånd som de færreste trænere er i besiddelse af.

Han er en træner, som godt kan lide at skifte mellem 4-2-3-1 og 4-3-3. Kanterne er essentielle for, at Arnolds taktiske oplæg lykkes. Defensiven skal altid bestå af en firmands-bagkæde, hvor der dog op til slutrunden er en del tvivl om, hvorledes de faste midterforsvarere er 100 procent fit. Der sættes også spørgsmålstegn foran playmaker Tom Rogic og spids Adam Taggart.


Forventet startopstilling
Men når alle er fit, er dette Graham Arnolds stærkeste startellever i en slutrunde, som bliver mere end almindeligt svær for ´The Aussies´.

Mål: Mathew Ryan
Forsvar: Nathaniel Atkinson, Trent Sainsbury, Harry Soutter og Aziz Behich
Midtbane: Aaron Mooy, Ajdin Hrustic,
Angreb: Martin Boyle, Tom Rogic og Mathew Leckie
Spids: Adam Taggart

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER