C. Wilson (31), M. Almirón (40)
Jonas Corap

Spurs mister vigtige point på hjemmebane i en hæsblæsende affære

Spændende affære hvor VAR måtte i brug nogle gange i en hektisk kamp, da Newcastle gæstede Tottenham Hotspur Stadium.
Da Tottenham tog imod Newcastle på Tottenham Hotspur Stadium, var der ikke lagt op til et nemt opgør for hjemmeholdet, som ikke skulle tage for let på opgaven. Spurs tabte senest 2-0 ude til Manchester United, og havde brug for at komme tilbage på et vindende spor. Newcastle havde inden opgøret ikke tabt i seks kampe på stribe, og udeholdet kunne inden kampen prale med, at være dem som havde lukket færrest mål ind i ligaen.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, hvor Heung-Min Son efter tre minutter skød bolden på overliggeren efter fint forarbejde. Son var i kampen begyndende fase meget ivrig efter at score, hvor han fik sendt adskillige afslutninger afsted, heriblandt et efter 11 minutter, hvor han efter en fremragende aflevering fra Harry Kane, dog måtte han se sit ringe lob, reddet af Nick Pope i Newcastle-målet.

I det 29. minut måtte Nick Pope diske op med en fin fodparade, efter Kane kom frem til en fin afslutning i feltet. Efter 31 minutter indtræffer der en kontroversiel situation, hvor Callum Wilson og Spurs-keeperen Hugo Lloris stødte sammen uden for feltet, hvorefter Wilson skød den ind med Lloris ude af sit mål. Efter kraftige appeller blev VAR tjekket, men målet blev dog alligevel anerkendt af kampens dommer Jarred Gillett. Hermed 0-1 til Newcastle på Tottenham Hotspur Stadium.

Newcastle scorede igen efter 40 minutter, hvor Miguel Almiron efter en fremragende solotur, udbyggede gæsterne føring til 0-2, da han snød Lloris i Spurs-målet. Efter scoringen virkede Tottenham-spillerne ude af rytme, og Newcastle forstyrrede Tottenham med deres aggressive genpres, hvilket gjorde, at værterne konstant smed bolden væk. Kort før fløjtet til pause, fik Spurs en stor mulighed for at reducere, men de fik intet ud af chancen, da Son mistede balancen, og den efterfulgte afslutning blev blokeret.

Efter en første halvleg hvor Newcastle sluttede klart bedst, så havde Tottenham for alvor brug for at tage teten i kampen fra anden halvlegs start. Dog var det gæsterne der kom bedst ud fra pausen, hvor de skabte en masse farlige situationer mod et tamt Spurs-mandskab.

Efter 51 minutter kom der store protester fra Newcastle, da Emerson Royal tog med hænder i feltet, dog takserede dommeren det ikke til et straffespark. Lige efter reducerede Kane til 1-2 for værterne, igen blev der tjekket med VAR, men målet fik lov at stå, da de ikke kunne bevise en offside. Efter scoringen var tempoet i kampen meget højt, hvor Tottenham var farligst, dog fik de har ikke skabt så mange skudforsøg.

I slutfasen af kampen forsøgte Newcastle at trække tiden ved enhver given mulighed, i jagten på en vigtig sejr mod Tottenham, og en sejr skulle de få. I en fortjent sejr til Newcastle, hvor de fik besejret et meget sløset Spurs-mandskab.

Sejren til Newcastle sender dem op på en imponerende fjerdeplads i Premier League, dog med en ekstra spillet kamp. Nederlaget for Spurs betyder, at klubben glippede en fremragende mulighed for, at hente de tre point, efter en weekend hvor flere af konkurrenterne i toppen smed point.