A. Maxsø (45), S. Hedlund (68), K. Tshiembe (78)
Anders Vestergaard

Mål, straffe og rødt kort i drama

Der var mål og drama for alle pengene i Randers søndag aften.
RANDERS: Søndagens sene Superliga-kamp bød på et opgør mellem Randers FC og Brøndby IF. Hjemmeholdet har imponeret mange Superliga-seere i denne sæson, og hestene fra Randers lå inden aftenens kamp på andenpladsen i 3F Superligaen, og ville med en sejr kravle over FC Nordsjælland og overtage førstepladsen. Den mulighed var ikke eksisterende for aftenens udehold, Brøndby IF. Drengene fra Vestegnen har ikke fået spillet til at flyde og rodede dermed rundt nede på tiendepladsen inden opgøret.

Der var dog håb om en sejr i den blå-gule lejr. Holdets nye spids, Ohi Omoijuanfo, var tilbage i startopstillingen, efter han måtte sidde ude af Brøndbys seneste opgør mod Lyngby af personlige årsager. Derudover har Brøndby scoret i 19 af de seneste 20 opgør på Cepheus Park.

Det var en chancefattig første halve time af aftenens opgør. Randers havde nogle muligheder for at komme i front, men den sidste skarphed manglede. I den anden ende svigtede koncentrationen hos Brøndby-spillerne, hvilket gjorde, at man missede chancerne for at blive farlige, selvom man et par gange var på besøg i Randers’ straffesparksfelt.

Kort før pausen blev gæsterne tildelt et frispark til Daniel Wass. Her kom Anis Ben Slimane til en flugter, som blev blokeret af Hugo Andersson. Der var efterfølgende mange appeller for straffespark, og efter et VAR-gennemsyn blev gæsterne tildelt et spark fra pletten, som anfører, Andreas Maxsø, eksekverede sikkert.

Og selvom der ikke var længe til pausefløjtet, fik vi mere drama på Cepheus Park. For en clearing endte for fødderne af Randers, og bolden blev spillet videre til straffe-bødlen Hugo Andersson, som udlignede for hjemmeholdet.

Og så blev der fløjtet til pause. Der skete ikke meget i denne første halvleg, men i dens døende minutter fik Randers-tilskuerne noget for pengene. 1-1 i pausen.

Første halvleg var præget af manglende fart fra Brøndbys fire forreste, og i pausen tog Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen konsekvensen heraf, og skiftede Oscar Schwartau ud med Simon Hedlund.

Det så ved første øjekast ud til at give Brøndby nogle nye muligheder offensivt. Hedlund kom hurtigt på bolden og drev den frem, men det endte med at Ohi Omoijuanfo skød bolden langt over Patrick Carlgrens mål.

Brøndby fik den bedste start på anden halvleg med nogle gode muligheder til de blå-gule, men Randers kom med i kampen igen. Hjemmeholdet fik lagt et tryg på gæsterne, men der manglede stadig kvalitet hos begge mandskaber.

Hjørnesparkene har været et emne på den københavnske vestegn den seneste tid, og i aftenens kamp var emnet igen aktuelt. For på Randers’ hjørnespark i aften blev der gentagne gange lagt et tryg på Brøndbys keeper, Mads Hermansen, og efter en redning af Hermansen på et af dem endte bolden inde hos Randers’ Daniel Høgh, som sendte hjemmeholdet foran 2-1.

Og ligesom i første halvleg gik det hurtigt den anden vej. På det første Brøndby-angreb efter Randers’ føringsmål headede indskiftede Simon Hedlund bolden ind bag Patrick Carlgren, 2-2.

Hjørnesparkene er en sjov størrelse for Brøndby. Kort efter udligningen headede Kevin Tshiembe efter et hjørnespark nemlig bolden ind på Björn Kopplins skulder og den lille runde røg derefter ind i nettet. Brøndby havde dermed vendt opgøret fuldstændig på hovedet på få minutter.

Hans glæde varede dog ikke længe. Han fik nemlig raget sit andet gule kort til sig kort efter førings-målet, og han måtte derfor en tur i bad før tid. Brøndby-stopperen misser dermed også næste weekends derby mod FC København på Brøndby Stadion.

Kampen havde fået et helt andet liv, og kampbilledet var et fuldstændig andet end i første halvleg. Randers havde bestemt ikke opgivet, og der var stadig ti minutter til at udligne.

Men selvom Randers fik fem minutters tillægstid yderligere at løbe på, stod Brøndby kompakt og forsvarede føringen hele vejen hjem. Også på de hjørnespark, sig Randers fik tilegnet sig i tillægstiden.

Niels Frederiksen og co. kan dermed tage tre livsvigtige point med hjem til Vestegnen, mens Randers mistede muligheden for førstepladsen i denne omgang. Kampen ender 2-3 efter et højintens drama.