Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
1 - 0
(0 - 0)
Salzburg
Zagreb
N. Okafor (71)
Daniel Fisker

Tredje gang blev lykkens gang for Kjærgaard og Salzburg

Maurtis Kjærgaard Red Bull Salzburg havde foreløbig spillet uafgjort mod AC Milan og Chelsea, men onsdag aften kom den første sejr i Champions League-gruppespillet i hus.
Maurits Kjærgaard kom frem til kampens første forsøg, før der var spillet to minutter af Champions League-opgøret mellem Red Bull Salzburg og Dinamo Zagreb, men den 19-årige danskers skudforsøg i midten af målet var ingen udfordring for Zagreb-målmanden Dominik Livakovic.

Kjærgaard forsøgte sig herefter som assistmager, da danskeren satte midtbanekreatøren Luka Sucic i scene til et skudforsøg udenfor Zagreb-feltet. Kroatens skud røg dog over Zagreb-målet, og herefter var det de kroatiske gæsters tur til at forsøge sig – to gange.

Da der var spillet godt og vel et kvarter af aftenens Champions League-opgør i Salzburg, kom værterne frem til kampens hidtil største chance, da Noah Okafor forsøgte sig fra kanten af det lille felt. Schweizerens skudforsøg røg tæt forbi venstre stolpe.

I den sidste halve time af første halvleg bølgede spillet frem og tilbage – med halvsløje chancer til begge mandskaber. Kjærsgaard fik således heller ikke skabt noget afgørende. Danskerens sidste spillemæssige bedrift i første halvleg var således en frisparksforseelse efter en halv times spil.

Red Bull Salzburg startede anden halvleg med et højt energiniveau. Der var således kun spillet 10 minutter af anden halvleg, før værterne stod noteret for de første fem skudforsøg i halvlegen, og selvom to af disse havnede indenfor målrammen, rørte ingen af dem netmaskerne.

Selvom energiniveauet var højt hos værterne, så gik spillet ofte i stå, når det nåede banens sidste tredjedel. Da der var godt og vel 20 minutter tilbage af kampen, gik endnu et Salzburg-angreb i stå i Zagreb-feltet, men denne gang fordi Sadegh Moharrami tog ulovlige forsvarsmidler i brug og gav værterne et straffespark.

Okafor, som før aftenens kamp stod noteret for et enkelt mål mod henholdsvis AC Milan og Chelsea, eksekverede straffesparket på sikker vis, hvilket havde en gevaldig og positiv indflydelse på lydniveauet på Red Bull Arena.

Herefter stod der øjensynligt 20 minutters defensivt arbejde på programmet for Red Bull Salzburg. Da de første 10 minutters defensive arbejde var veloverstået, kom gæsterne frem til deres største chance i kampen. Indskiftede Josip Drmic var pludselig alene med Philipp Kohn, men den schweiziske målmand redede værterne.

Drmic var igen på pletten, da der var spillet tre minutter af de fem minutters tillægstid, da han headede en forløsende udligning i de østrigske netmasker, men forløsningen varede kun ganske få sekunder, før linjedommerens flag røg i vejret – den schweiziske angriber mødte sit indlæg fra en offsideposition.

I kampens døende minutter bølgede kampen – mere eller mindre desperat – frem og tilbage, men Kjærgaard og resten af Salzburg-mandskabet klarede samtlige 90 minutter uden at indkassere et mål, mens Dinamo Zagreb-danskeren Rasmus Lauritsen måtte se samtlige 90 minutter af Dinamo Zagrebs andet nederlag i Champions League-gruppespillet fra bænken.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER