Louis Andersen

Topseedet – men kan alligevel møde top-nationer!

Selvom det danske fodboldlandshold har sikret sig en plads i det øverste seedningslag til EM-kvalifikationen, bliver det nødvendigvis ikke en dans på roser.
Det blev desværre ikke til en førsteplads i Nations League-gruppen, men landstræner Kasper Hjulmand og hans spillere har alligevel noget at glæde sig over. De gode resultater de har leveret på det seneste, betyder nemlig, at Danmark bliver topseedet, når der skal trækkes grupper til EM-kvalifikationen.

EM bliver i 2024 afholdt i Tyskland og her har Danmark sikret sig et godt udgangspunkt i kvalifikationen, hvor i alt 20 hold kan sikre sig en plads til slutrunden. Dog er det danske udgangspunkt ikke perfekt. Store nationer som Frankrig og England er nemlig røget ned i 2. seedningslag og stærke nationer som Sverige og Tyrkiet er rykket helt ned 3- og 4. seedningslag. Som derfor gør dem til mulige modstandere til Danmark.

Sådan fungerer kvalifikationen
I alt kommer 24 hold med til EM. Tyskland har som værter allerede sikret sig en plads, hvorimod Rusland slet ikke kan komme med, grundet invasionen af Ukraine.

De i alt 53 hold der deltager bliver placeret i ti grupper. Syv grupper med fem hold og tre grupper med seks hold. Nummer et og to fra de ti grupper avancerer til EM-slutrunden, mens de sidste tre hold findes via Nations League.

Lodtrækningen til EM-kvalen finder sted 9. oktober, mens kampene bliver afviklet fra marts 2023 til november 2023. EM bliver spillet fra 14. juni til 14. juli 2024 i ti forskellige tyske byer.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER