Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Danmark: Superligaen
FT
2 - 1
(2 - 1)
FC Midtjylland
FC København
Evander (18), A. Dreyer (36), X S. Kaba (90)
M. Daramy (25), X V. Claesson (45)
Daniel Fisker

FC Midtjylland slog FCK i straffesparksdrama

Tre straffespark medvirkede til en særdeles underholdende søndagskamp mellem FC Midtjylland og FC København.
Der var lagt i kakkelovnen til en storkamp i Herning søndag aften, selvom FC Midtjylland og FC København begge er at finde i den nederste halvdel af Superliga-tabellen. Det startede som en taktisk affære, indtil Stamenic ramte et FC Midtjylland-indlæg med armen og dermed hav Evander alletiders mulighed for at bringe FC Midtjylland foran fra 11-meterpletten – FC Midtjylland-profilen udnyttede muligheden på sikreste vis.

Åbningsmålet fungerede tilsyneladende som en spand koldt vand i hovedet på københavnerne, som straks satte gang i et højt presspil, og presset gav pote efter 25 minutters spil, hvor Daramy løb på tværs af FC Midtjylland-feltet og endte helt uopdækket ved forreste stolpe, hvorfra han ubesværet kunne heade hjørnesparket fra Johannesson i netmaskerne.

Udligningen holdt dog kun i godt og vel 10 minutter, før Kaba sendte Dreyer i dybden med en formidabel aflevering, hvilket gav hjemvendte Dreyer mulighed for at sende FC Midtylland på sejrskurs. Claesson fik ganske vist muligheden for at udligne fra 11-meterpletten i de døende minutter af første halvleg, men den 30-årige svensker, som søndag udfyldte rollen som spidsangriber, misbrugte straffesparksmuligheden.

I anden halvleg fortsatte det gode spil – fra både FC Midtjylland og FC København – og da anden halvleg var 10 minutter gammel, var Kaba tæt på at udbygge føringen, men FC Midtjylland-angriberen ødelagde muligheden for sig selv, da han forsøgte at aflevere bolden tilbage til Dreyer, som ellers var hoppet over bolden, så bolden kunne finde vej til Kaba, hvorefter chancen altså løb ud i sandet.

Både Capellas og Thorup prøvede at ryste posen i løbet af anden halvleg. Thychosen blev sendt på banen for midtjyderne, mens Thorup udskiftede fire spillere i løbet af 10 minutter. FCK formåede at presse FC Midtjylland i bund, hvorfor værterne var tvunget til at satse på omstillinger, mens københavnerne misbrugte flere gode muligheder for at komme på pointkurs.

Selvom FCK pressede på for at få mindst et point med hjem til hovedstaden, så fik midtjyderne alletiders mulighed for at lukke og slukke på MCH Arena, da Kaba skulle eksekvere kampens tredje straffespark langt inde i tillægstiden. FC Midtjyllands angrebsprofil sparkede ganske vist bolden i netmaskerne, men straffesparksscoringen blev annulleret efter en VAR-gennemgang, fordi Kaba gled i sit tilløb og derfor ramte bolden med sin venstre fod, før han hamrede bolden i netmaskerne med sin højre fod

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER