Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Louis Andersen

Svensk forbund: Spillere i Rusland er ikke aktuelle for landsholdet!

Svenske spillere i den russiske liga vil ikke komme i betragtning til landsholdet. Sådan lyder udmeldingen tirsdag fra det svenske fodboldforbund.
Det norske fodboldforbund har tidligere meldt ud, at spillere fra den russiske liga ikke kommer i betragtning til landsholdet. Tirsdag fulgte det svenske forbund trop.

I pressemeddelelsen skriver forbundet at beslutningen er taget for at tage og vise afstand til Rusland, da forbundet mener, at Rusland ikke skal deltage i international fodbold.

- For os er det oplagt, at spillere, der vælger at spille i en russisk klub, ikke kan repræsentere det svenske landshold i fodbold. Beslutningen er dels baseret på vores opfattelse af, at Rusland ikke bør deltage i vores sport, så længe krigen står på, og på baggrund af FIFA’s og UEFA's suspension af russiske hold.

- Hvis en svensk spiller, som er aktuel for landsholdet, træffer beslutningen om at spille i Rusland, mens den uretfærdige krig i Ukraine fortsætter, er den spiller ikke berettiget til at repræsentere Sverige, udtaler Karl-Erik Nilsson, som er formand for det svenske fodboldforbund.

Sverige skal i september møde Serbien og Slovenien i Nations League. Svenskerne ligger lige nu nummer 3 i gruppen med tre point efter fire kampe. Det sidste hold i gruppen er Norge.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER