Evander (90)
Kent Christensen

Førerholdet FC Nordsjælland taber vigtige point i hektisk kamp

Right to Dream Park i Farum lagde hus til en kamp, som sagtens kunne huse flere scoringer
Forud for dagens opgør mellem sæsonens, måske, hidtil største overraskelse FC Nordsjælland og de kriseramte midtjyder, havde FCN-cheftræner, Flemming Pedersen, først og fremmest ambitioner om at sikre en top-6 placering i tabellen. Ambitionsniveauet for FC Nordsjælland kunne i den grad være blevet skruet en tand op, hvis de havde holdt føringen til sidste slutfløjt.

Midtjylland startede kampen med højt tempo og prespil, som forårsagede Nordsjælland til at spille mere henholdende, end hvad man kunne have forventet af hjemmeholdet.

Men efter blot et kvarter lavede Andreas Hansen et langt udspark, som havnede i fødderne på back-spiller Rose-Villadsen, der lagde en flad-indlægsbold på tværs til Nuamah, som trygt eksekverede og fik Nordsjælland i front med 1-0. Nuamah var tæt på at blive dobbeltmålscorer i det 21’ende minut, da Dyhr fejlafleverede en bold som FCN’s angriber hurtigt opsnapper. Heldigvis, for FCM, var målmand Jonas Lössl hurtigt ude i bolden.

Midtjyderne får senere i kampen spillet sig til en stor chance midt i Nordsjællands felt, da Isaksen fandt Dreyer som falsk 9’er i feltet. Hjemmebaneholdet åndede lettet op, da FCM ikke fik udbytte af den store scoringsmulighed.

Førerholdet fra Nordsjælland gik til pause med en 1-0 føring i et ellers meget lige-spillet opgør.

Kun fem minutter inde i anden-halvleg fik FCN’s kantspiller Mads Hansen leveret en god aflevering ind til Midtjyllands felt, af den kun 18-årige Andreas Schjelderup, men til fordel for FCM endte det med en halv-sløset afslutning fra Mads Hansen.

FC Nordsjælland lænede sig ikke tilbage i opgøret, og forsøgte konstant at udbygge 1-0 føringen med skud på overlæggeren og flere andre scoringsmuligheder.

FC Midtjyllands, Joel Andersson, var tæt på at true FC Nordsjællands overtag på kampen, da han med et hårdt hovedstød sendte bolden direkte i hænderne på målmand Andreas Hansen i det 78’ende minut.

Med syv tillægsminutter og en kontroversiel straffesparkskendelse, fik FC Midtjylland og Evander udlignet til 1-1 på straffe i en tætspillet kamp, som kunne have gået begge veje.

Kampen endte således uafgjort, og status er, at Nordsjælland trods pointtabet bibeholder førstepladsen i tabellen, mens FC Midtjylland sakker bagud.