L. Bailey (74)
E. Haaland (50)
Niklas Gerster

Villa sled point hjem imod City

City vadede i chancer, men Villa kæmpede en uafgjort hjem, og dermed var der tiltrængt oprejsning til Gerrards tropper.
Der var kamp imellem top og bund i lørdagens sidste Premier League-opgør. Hjemmeholdet Aston Villa har fået en skidt sæsonstart, og lå blot lige over nedrykningsstregen inden kampen. Gæsterne fra Manchester City er omvendt kommet blæsende fra start, og kunne toppe tabellen med en sejr.

At Aston Villa havde respekt for topholdet fra City, var til at få øje på, da de startede kampen i en meget lav forsvarsblok. Det blev også meget godt illustreret ved, at City førte boldbesiddelsesprocenten med 82-18 efter et kvarter. Udeholdet sled dog med at lirke Aston Villa op, og havde kun få store chancer i første halvleg. Kyle Walker bankede en afslutning over mål fra kort afstand i 3. minut, og senere havde Kevin De Bruyne et kvalificeret langskudsforsøg.

Frustrationen meldte sig efterhånden for de forsvarende mestre, som ikke bragte nok tempo i bolden, og lavede flere atypiske sløsede afleveringer. Aston Villa meldte sig således lige så stille mere ind i kampen, og kom længere ud af den stramme organisation. De lykkedes også med et par omstillinger, hvor Ollie Watkins var involveret i den farligste, da han efter et par fodfinter i venstresiden sparkede snert forbi fjerneste stolpe. 0-0 var pausestillingen i en kamp, der kunne tippe begge veje.

Aston Villa fik så en kold spand vand i hovedet i anden halvlegs åbning. Kevin De Bruyne blev spillet fri på kanten, hvorefter han sendte et perfekt svævet indlæg ind i bagerste område uden for keeper Martinez’ rækkevidde. For enden af indlægget stod ikke overraskende Erling Håland, som med en bred inderside sendte sit 10. sæsonmål ind i sin blot sjette ligaoptræden.

Villa forsøgte at rejse sig hurtigt ovenpå den kolde dukkert, og havde et par fine tilbud efter 0-1-scoringen. City fik dog hurtigt greb om begivenhederne igen, og fik belejret Villa-målet med massevis af chancer. Især Håland og De Bruyne gjorde hvad der passede dem, og satte skiftevis hinanden op til gode muligheder. Det lignede et spørgsmål om tid før City ville lukke kampen.

Ud af det blå svarede Aston Villa så pludselig igen. Efter et par sløsede clearinger i City-forsvaret landede bolden for fødderne af Jacob Ramsey, som fandt Leon Bailey i feltet, og han bragede chancen i nettaget. 1-1 efter 74 minutter. Villa lugtede nu blod, og udligningen gav dem en masse energi. Opgøret bølgede og intensiteten steg på lægterne i slutfasen, hvor Villa-spillerne virkelig fightede for at skrabe point hjem.

City pressede Villa i bund i slutfasen, og havde flere kæmpe chancer. Rodri havde et skud fra distancen som gik lige forbi målet, og Riyad Mahrez forspildte en gigantchance, da han modtog bolden i feltet, men med det kolde højre sparkede han forkølet forbi. Villa kæmpede 1-1-resultatet hjem, på en dag hvor især Tyrone Mings og Lucas Digne leverede heroiske præstationer i defensiven. City havde for en sjælden gangs skyld ikke den rette effektivitet, og dermed snuppede mandskaberne et point hver.