Fodbold nyheder

Russiske storklubber appellerer udelukkelse

Af Malte Storm Madsen

Russiske klubhold må på grund af invasionen i Ukraine ikke deltage i europæiske turneringer i den kommende sæson.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den Russiske Premier Leagues top fire udgøres i øjeblikket af Zenit Sankt Petersborg, Dynamo Moskva, Sotji og CSKA Moskva.


Disse klubber ville på baggrund af stillingen normalvis ligge lunt i svinget til at spille europæisk fodbold næste sæson. Dette kommer dog sandsynligvis ikke til at ske, da Uefa har udelukket alle russiske klubber fra at medvirke i europæiske turneringer hele næste sæson.

Den afgørelse er de fire russiske tophold ikke tilfredse med. Derfor appellerer de nu afgørelsen til sportsdomstolen CAS. Hovedstadsklubben CSKA Moskva udmelder, ifølge TV2, til det russiske medie Tass i en pressemeddelelse, at de håber på at spille europæisk fodbold næste sæson:

- Klubberne anmoder om en hurtig gennemgang af den indsendte appel. Vi håber, at sportens principper bliver opretholdt.

Knebent russisk håb

Den tidligere præsident i Ruslands Fodboldforbund, Vyacheslav Koloskov, udtaler til Tass, at klubbernes appel er et udtryk for, at klubberne ønsker at udtrykke deres utilfredshed med afgørelsen. Han spår dog ikke de store chancer for, at CAS giver russerne medhold i sagen:


- Hovedpointen er, at klubberne udfordrer afgørelsen. Med andre ord viser de, at de er uenige.

- Hvad skal vi så forvente af resultat? Måske falder det ikke ud til vores fordel.

Meget kort efter invasionen af Ukraine blev alle russiske fodboldklubber udelukket fra at spille kampe mod hold fra andre lande. Tidligt i maj blev det så yderligere meldt ud, at udelukkelsen også gælder i næste sæson.

Udelukkelsen gavner Superliga-klubber

Uefas sanktioner betyder, at Danmark står som de første i køen, når de overskydende billetter til europæisk fodbold uddeles.

Udelukkelsen gør, at den danske pokalvinder træder direkte ind i Europa League-kvalifikationens playoffrunde i stedet for runden forinden. Hvis denne kamp tabes, ryger man direkte i Conference Leagues gruppespil. Så uanset hvad kommer pokalvinderen i europæisk gruppespil.

Ligeledes er Superligaens guldvindere også sikret gruppespil, da de kommer til at springe en runde over og indgå direkte i Champions League-kvalifikationens playoffrunde og i tilfælde af nederlag kommer i Europa League-gruppespil.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Liverpool - Real Madrid
ANNONCE