Stefan Lindahl

Hjulmand og Lecce rykker op i Serie A

Med en sejr over Pordenone i Serie B’s 38.-spillerunde sikrede den syditalienske klub Lecce med danske Morten Hjulmand i truppen sig direkte oprykning til Serie A.
Når Serie A-sæsonen 2022/2023 fløjtes i gang efter sommerferien bliver det igen med Lecce blandt de 20 mandskaber. Den syditalienske klub sikrede sig nemlig den øverste af de to direkte oprykningspladser med en sejr over bundproppen Pordenone i Serie B’s 38. og sidste spillerunde.

Danske Morten Hjulmand startede som vanligt inde på Lecces centrale midtbane, og spillede dermed sin Serie B-kamp nummer 37 i sæsonen. Oprykningen betyder, at Lecce er tilbage i Serie A efter to sæsoner i den næstbedste italienske fodboldrække.

Cremonese rykker op sammen med Lecce. Det er første gang siden 1996, at Lombardiet-klubben fra byen Cremona er en del af den italienske Serie A. Dengang rykkede Cremonese ned efter et 1-7-nederlag til 1995/1996-sæsonens italienske mestre AC Milan i sidste spillerunde.

De to direkte oprykningspladser til Lecce og Cremonese betyder, at Pisa, AC Monza, Brescia, Ascoli, Benevento og Perugia slås om den sidste oprykningsplads. Oprykningsspillet starter i næste weekend, hvor tabellens nummer fem Brescia møder nummer otte Perugia, og nummer seks Ascoli møder nummer syv Benevento. Vinderne af de to kampe møder henholdsvis nummer tre Pisa og nummer fire Monza i oprykningsspillets semifinaler. Den sidste oprykker findes over to finalekampe, som spilles 26. maj og 29. maj.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER