Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Betting i fodboldverdenen - Få styr på kontroverser og regler

Vidste du det?
Betting har længe været et kontroversielt emne i fodboldverdenen, hvor mange store stjerner verden over har været involveret i flere alvorlige sager om snyd og lignende. På trods af mange beskyldninger og negativ omtale er betting stadig en kæmpe del af sportsverdenen og vil nok fortsætte med at være det.


Hører betting hjemme på holdtrøjen?
Om det bliver ved med at være tilladt at reklamere for betting-sider på sine spillertrøjer er oppe at vende i den britiske regering lige pt. Her er der chance for, at Premier League-klubberne må vinke farvel til deres betting-sponsorers navne på trøjerne. Det har nemlig længe været debatteret, om det er okay at reklamere for pengespil. Herhjemme ser vi FCK med Unibet skrevet over brystet, men i Premier League er der hele ni hold, der vil skulle finde sig en ny hovedsponsor at komme på trøjen.

Selvom kontroversen omkring betting stadig lever, er det fortsat en stor del af fodboldverdenen. Og på trods af et fald i væddemålssektoren af spilverdenen, så står betting stadig for godt 40% af den danske bruttospilleindtægt. Dette viser tydeligt, hvor stor en del af sportsverdenen betting er. For selvom der i 4. kvartal af 2021 har været et fald på hele 18,3% i betting, ja, så ligger det stadig højt – lige efter efter online casinoer, der udgør 45% af danskernes bruttospilleindtægt.


Undgå skandaler – Hav styr på betting-reglerne
Der vil nok altid være delte meninger om betting og at reklamere for det. Men det er i sig selv ikke farligt, og hvis du har styr på reglerne og økonomien, kan det være en sjov og spændende tilføjelse til kampritualerne.

Ofte handler kontroverserne og skandalerne om misforståelser eller misbrug. Men hvis du følger reglerne og kender lovgivningen nogenlunde, så er der ingen grund til at lade dig skræmme. Det er faktisk slet ikke så svært hurtigt lige at undersøge markedet lidt nærmere, før du spiller. Læs anmeldelser af de bedste betting-sider her for at være sikker på, at finde siden der passer dig. Ellers kan du med fordel holde dig til følgende tommelfingerregler:


Klare regler og retningslinjer
Spillesider skal følge nogle specifikke regler i forhold til, hvad de skriver om spillene. Derfor er det en god idé for dig at huske at tjekke, at alle regler og indsatsgrænser er klare, inden du spiller – for det skal de være. På danske, certificerede sider må der ikke være nogen tvivl om spillereglerne, og med denne huskeregel er du også sikker på, at du ikke kommer til at spille for et beløb, du ikke har råd til.


Licens
Husk altid at se efter, om siden har en licens fra Spillemyndigheden i Danmark. De fleste sider har deres licens meget synlig, så der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved deres legitimitet. Hvis licensen ikke er nem at finde, så er det bedst at finde en anden betting-side, da denne sandsynligvis ikke er lovlig.


Gennemsigtighed er godt
Hvis en hjemmeside har mange informationer om dem selv, hvordan man kan kontakte dem, hvor de hører til osv. så er det et godt tegn på, at de ikke forsøger at føre dig bag lyset. Generelt er det en god idé at vælge sider med høj gennemsigtighed, for mangler dette, er det synligt, at der foregår noget lusket.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER