Christian Bang Jensen

Længst siddende manager i de europæiske top fem ligaer

Hvem er egentlig den nuværende længst siddende manager i en europæisk top fem liga? Det vil indkast.dk give svar på her.
Som fodboldtræner er du ikke garanteret store jubilæer eller en bonus for at blive på arbejdspladsen i længere tid. Tværtimod har de fleste trænere prøvet at blive fyret eller opsagt længe inden de runder deres fem år i samme klub. Men hvem er egentlig den nuværende manager i en top fem liga, der har siddet længst tid i sit job, og hvor længe? Det giver indkast.dk her svar på.

10. Ralph Hasenhüttl – Southampton – tre år, tre måneder og 20 dage

- Den østrigske manager kom til Southampton i december 2018, hvilket giver tre år, tre måneder og 20 dage på posten i den sydengelske klub. Han har til dato haft 149 kampe i spids for klubben, som han har kontrakt med til 2024.

9. Urs Fischer – Union Berlin – tre år, otte måneder og 25 dage

- 56-årige Urs Fischer kom til Union Berlin i sommeren 2018 (1. juli), og har siden ført kultklubben både op i Bundesligaligaen og ud i Europa. Det er blevet til i alt 151 kampe og tre år, otte måneder og 25 dage for schweizeren i Union Berlin, hvis kontrakt udløber i sommeren 2023.

8. Jagoba Arrasate – Osasuna – tre år, otte måneder og 25 dage

- Spanske Jagoba Arrasate har også siddet på sin post i tre år, otte måneder og 25 dage, da han ligesom Urs Fischer blev præsenteret i sin klub 1. juli 2018. Jagoba Arrasate har stået i spidsen for Osasuna i 159 kampe, som han var med til at spille op i La Liga i sin første sæson. Osasunas kontrakt med Jagoba Arrasate løber til sommeren 2024

7. Pascel Gastien – Clermont – fire år, seks måneder og 25 dage

- Der er nok ikke mange, der kan nikke genkendende til franske 58-årige Pascel Gastien, men franskmanden fra Rochefort har været tilknyttet Clermont siden 2016, hvor han blev annonceret som træner for klubbens B-hold. Den 1. september 2017 blev franskmanden givet tøjlerne for klubbens førstehold, som han førte til oprykning i seneste sæson. I alt er det blevet til 179 kampe og fire år, seks måneder og 25 dage. Den nuværende kontrakt løber til sommeren 2023.

6. Pep Guardiola – Manchester City – fem år, otte måneder og 10 dage

- Her er der nok et navn de fleste har hørt før. Pep Guardiola kom til Manchester City den 16. juli 2016, hvilket giver ham over 2000 dage eller fem år, otte måneder og 10 dage i jobbet. 337 kampe og tre Premier League-titler kan ”Pep” skrive på CV’et, men meget kan endnu hentes inden kontraktudløb i sommeren 2023 – eksempelvis Champions League-titlen, som klubben endnu ikke har haft i hænderne.

5. Gian Piero Gasperini – Atalanta – fem år, otte måneder og 12 dage

- Det tog lidt tid før fodboldeuropa fik øjnene op for Atalanta, men da klubben pludselig bragede igennem lydmuren i først Serie A og siden Champions League har Gian Piero Gasperinis mesterværk været en løftestang for andre klubber, der med godt talentarbejde og en gennemarbejdet taktik kan slå økonomiske stærkere klubber af pinden. Gian Piero Gasperini kom til Atalanta den 14. juli 2016, hvilket giver fem år, otte måneder og 12 dage som manager i den italienske klub. 280 kampe har italieneren rundet, og mange flere er i horisonten, da kontraktudløbet først ligger i sommeren 2024.

4. Jurgen Klopp – Liverpool – seks år, fem måneder og 18 dage

- Glæden var stor i Liverpool, da Jürgen Klopp blev præsenteret 15. oktober 2015. Og med god grund. For i de seks år, fem måneder og 18 dage, som tyskeren har været i klubben, har han ført den sovende kæmpe tilbage til Europas fineste fodboldselskab med flere Champions League-finaler og en Champions League-titel. Men glæden var nok størst, da han i 2020 kunne hente det første engelske mesterskab til storklubben siden 1990. 30 års tørke var brudt. Jurgen Klopp har kontrakt til sommeren 2024.

3. Sean Dyche - Burnley – ni år, fem måneder og 14 dage

- En anden Premier League-manager, der har holdt (meget) længe i det varme sæde er engelske Sean Dyche. Britten kom til Burnley den 30. oktober 2012, og det er blevet til imponerende 422 kampe med et af de mindste budgetter i ligaen. Foruden et hav af Premier League-kampe, er det også blevet til et kort europæiske eventyr med Burnley, men i denne sæson har det været i den nederst halvdel af tabellen, Burnley har holdt til. Overlever Sean Dyche denne sæson kan han til oktober fejre 10. års jubilæum – ligesom de to foran han på listen har gjort – og måske endda endnu mere med en kontrakt, der først udløber i sommeren 2025.

2. Christian Streich – Freiburg – 10 år, to måneder og 26 dage

- 56-årige Christian Streich kom til Freiburg i december 2011, hvilket betyder, at han i denne sæson har kunne fejre sit 10-års jubilæum. Det har han gjort med maner, da den tyske klub er med helt i toppen af Bundesligaen. 387 kampe for Freiburg er det blevet til samt en 2. Bundesliga-titel i 2016. Siden da har klubben ikke været rykket ud af Tysklands fineste selskab. Christian Streich er på kontrakt til sommeren 2023.

1. Diego Simeone – Atletico Madrid – 10 år tre måneder og tre dage

- Det var lidt af en tidlig julegave fans af Atletico Madrid kunne stå op til den 24. december 2011. Dagen inden var det blevet officielt, at den gamle midtbanelegende i klubben, argentinske Diego Simeone tiltrådte som manager i et af europas største galehuse. Men gangsteren ”Cholo” fik sat skik på holdet, baglandet og hele klubben og ”Los Colchoneros” har været igennem de 10 bedste år i klubbens historie med karismatiske Diego Simeone ved rettet. 10 år tre måneder og tre dage. 3746 dage. To mesterskaber, en Copa del Rey-titel og en tabt finale, to Champions League-finaler, to Europa League-titler. Og dertil er Diego Simeone den længest siddende manager i de europæiske top fem ligaer, og det er yderst usandsynligt, at stimen stopper før kontraktudløb i sommeren 2024. Måske bliver den endda ved i endnu længere tid.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER