Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Daniel Fisker

Mané spillede videre efter slem kollision: Det er chokerende

Det er ifølge en ekspert chokerende, at Sadio Mané fik lov til at spille videre, efter han og Kap Verde-målmanden Vozinha havde stødt hovederne sammen i en slem kollision.
Ottendedelsfinalen mellem Senegal og Kap Verde var målløs, da Sadio Mané og Kap Verde-målmanden Vozinha stødte hovederne sammen i en kollision, som endte med at koste Vozinha en marchordre, men først efter at han og Mané var blevet behandlet på banen.

Det tog flere minutter, før begge spillere var på benene igen og klar til at fortsætte. Kampens dommer genså dog situationen, og det endte med, at Vozinha blev udvist. Mané kunne dog tilsyneladende fortsætte.

Der gik næsten seks minutter, før Mané kom på banen igen, men herefter gik der godt og vel et minut, før Liverpools raket havde scoret til 1-0. Allerede fem minutter senere stod der 2-0, og herefter indhentede problemerne Mané.

Det blev således tydeligt for enhver – og Senegals landstræner Aliou Cissé – at Mané ikke var i stand til at fortsætte længere. Man kan dog sætte spørgsmål ved, om det var det værd at lade Mané fortsætte i det hele taget, selvom han bidragede med kampens første mål.

- Det ser ud til at være endnu eksempel på, at fodbolden sætter resultater over spillernes sikkerhed, udtaler Luke Griggs, viceadministrerende direktør i Headaway – den engelske hjerneskadeforening – ifølge Daily Mail.

- Det var en væmmelig kollision, som efterlod begge spillere i en tilstand, hvor hjernerystelse, som absolut minimum, skulle overvejes som en seriøs mulighed.

- På det tidspunkt skulle tvivlsspørgsmålet have resulteret i, at Mané blev udskiftet, før der overhovedet blev sat gang i spillet igen.

- Billederne af spilleren, som kollapsede og efterfølgende skulle hjælpes fra banen, efter han havde scoret sit mål, vidner om slaget og den effekt, det havde på hans hjerne.

- Endnu en gang ser vi, at ønsket om at vinde gør det værd at tage chancerne med spillernes helbred. Det er simpelthen chokerende, at det får lov til at fortsætte.

- Der er nu tale om en test af lederskabet i CAF (det afrikanske fodboldforbund, red.) og ledelsen i FIFA – specielt hvis Senegal mener, at Mané er klar til at spille søndagens kvartfinale.

Et par timer efter kampen dukkede et billede op på Sadio Manés Instagram, hvor han poserede med Vozinha og understregede, at alt var fint. Mané blev senere udskrevet fra landsholdet og sluttede sig til sine holdkammerater på spillerhotellet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER