Christian Bang Jensen

Reaktioner efter CL-kaos: Skamfuldt, forklaringer og forståelse

Der var drama for alle pengene, da Champions League-lodtrækningen mandag eftermiddag fandt sted i UEFAs hovedkvarter i Nyon i Schweiz. Indkast.dk har her samlet reaktionerne fra dagen.


Når kuglerne rystes i bowlen og kampene i Champions League skal planlægges, plejer der at være helt styr på procedurer og lodtrækningsregler. Men sådan gik det ikke helt mandag eftermiddag, hvilket resulterede i kaos og omtrækning senere på dagen.

Ved den første lodtrækningen var det især kuglerne med Manchester United, der udgjorde dramaet. Da Villarreal blev trukket op i ottendedelsfinalernes kamp nummer to, blev De Røde Djævle trukket op som modstandere, men da de to hold var i gruppe sammen i det indledende puljespil, kunne de to mandskaber ikke mødes i næste fase af turneringen. Det opdagede den UEFA-delegerede, som derfor trak en ny modstander – Manchester City.

Og så skulle man tro, at alt var godt igen, men da modstanderen til Atletico Madrid skulle trækkes i kamp nummer tre, kom Manchester United ikke med ned i bowlen, og det fik både de sociale medier og en masse journalister til at diskutere præmissen for lodtrækningen. Atletico Madrid endte med Bayern München, og først i den sidste kamp kom det engelske hold op af bowlen, da Paris Saint-Germain skulle have sin modstander.

Emilio Butragueno, der er direktør for Real Madrids institutionelle relationer havde umiddelbart svært ved at forstå, at sådanne fejl kunne forekomme.

- Først og fremmest må jeg sige, at det er overraskende, skamfuldt og meget svært at forstå, hvad der skete i dag med tanke på, at millioner af fans og hele sportsverdenen fulgte lodtrækningen, udtalte den tidligere landsholdsangriber Emilio Butragueno til kongeklubbens hjemmeside.

Også Manchester City-manager, Pep Guardiola, kommenterede fejltagelsen, dog med lidt mere forståelse end sin landsmand.

- Det var en fejl. Den slags ting sker nogle gange, og specielt for spillere og managere, så UEFA gør det også nogle gange. Vi kommer bare til at vente, og som jeg altid siger, så er jeg altid bare mere end tilfreds med at være med. Jeg synes, det giver mening, at der trækkes lod igen. Så er der ingen mistanke, sagde Pep Guardiola, til britiske medier.

Manager-kollegaen fra toppen af Premier League, Liverpools Jürgen Klopp fulgte også måbende med, og han var ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning at lave en ny lodtrækning.

- Jeg så det live og tænkte: De kan ikke lade det stå, det er der ingen chance for, at de gør. Selvfølgelig skulle de gøres om, beskrev Jürgen Klopp til Liverpools hjemmeside.

UEFA besluttede kort efter den første lodtrækning at foretage en ny, som heldigvis gik helt problemfrit. Du kan se, hvordan lodtrækningen endte her.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER