Randers - Cluj

Europa: Europa Conference League
Randers A. Kamara (68), S. Piesinger (76)
Cepheus Park RandersFuld tid2-1
Cluj C. Deac (72)
LineupReferat

Randers tæt på avancement efter første sejr

Af Christian Bang Jensen

Randers er fortsat ubesejret i Europa Conference League efter en 2-1-sejr hjemme over Cluj fra Rumænien. Målscorerne blev Alhaji Kamara og Simon Piesinger.

Article image

Randers kunne for tredje og sidste gang i dette efterår byde et europæisk mandskab velkommen på Cepheus Park, da gruppe Ds sidsteplads, rumænske Cluj kiggede forbi. Selvom det danske hold gik ind til opgøret som ubesejret, var østjyderne samtidig på jagt efter den første sejr i Europa Conference League, da de første fire kampe var endt i fire uafgjorte. Den opgave blev dog besværliggjort, da en storspillende Stephen Odey måtte sidde ude med karantæne, mens både Alhaji Kamara, Vito Hammershøy-Mistrati og Tosin Kehinde, der alle har været vigtige for Randers’ offensiv i dette efterår, startede på bænken med henholdvis småskader og tilbagevenden fra Coronakarantæne.

I stedet var det den blot 17-årige Filip Bundgaard Kristensen, der startede i angrebet sammen med Marvin Egho, og det danske talent fik kampens første afslutning, men Cluj-målmand Cristian Balgradean reddede situationen.

Begge mandskaber kunne med de rigtige resultater stadig komme videre fra gruppen, og kampens betydning skinnede klart igennem fra start. Første halvleg var generelt en chancefattig affære, hvor Randers dog var klart bedst med fem gode afslutninger. Især Marvin Egho var tættest på med et hovedstød, hvor angriberen kom først på bolden efter et hjørnespark. Østrigeren headede bolden mod den fjerneste stolpe, men inde på selve målstregen stod forsvarsspilleren Andrei Burca og afværgede chancen.

Fra starten af anden halvleg blev Tosin Kehinde sendt på banen i stedet for den 17-årige Filip Bundgaard Kristensen, uden det dog fik en hurtig effekt. I stedet var det faktisk Cluj, der efter et frispark på midten af banen var tæt på en chokerende scoring. Patrik Carlgren reagerede dog flot på det luskede frispark, der fik lov at sejle hele vejen ind mod fjerneste stolpe. Den svenske målmand kom op med en god parade, men kolliderede i samme moment med en fremadstormende rumænsk spiller. Den stærke keeper blev dog klar igen, og det efterfølgende hjørnespark førte ikke en scoring med sig.

Efter 65. minutter satte Randers angriberen Alhaji Kamara og midtbane-stjernen Vito Hammershøy-Mistrati på banen for at bryde dødvandet i et opgør, hvor der blev længere og længere mellem chancerne, og førstnævnte skulle blot bruge 60 sekunder før han blev afgørende. Et indlæg fra venstre side gik hele vejen gennem feltet, hvorefter bolden blev prikket frem til angriberen, der stod på rette sted, på rette tidspunkt. Med en flad afslutning sendte Alhaji Kamara det danske mandskab på sejrskurs.

Men typisk Randers i Europa så varede glæden kort for hjemmeholdets fans. For blot tre minutter senere fik den netop indskiftede back Mateo Susic lagt et indlæg til rette for den 35-årige midtbane-veteran Ciprian Deac, der headede udligningen i rosen.

Pludselig var opgøret sparket åbent igen og i det 76. minut sparkede Simon Piesinger et fremragende frispark direkte i mål - helt nede ved stolperoden.

I stedet for at give Cluj initiativet holdt Randers fast og Tosin Kehinde brændte en kæmpe chance efter en fantastisk offensiv aktion af Mikkel Kallesøe hele vejen op af sin højre kant.

Mod kampens afslutning pressede rumænerne, der skulle vinde kampen for at holde liv i den europæiske drøm på, men rumænerne blev ikke for alvor farlige. Dermed står Randers stadig med muligheden for at gå ubesejret gennem gruppespillet i Conference League.

I Tjekkiet bød Jablonec gruppens suveræne førsteplads, AZ Alkmaar, op til dans, og her blev det noget overraskende hjemmeholdet, der kom bedst fra start, da tjekkerne kom foran efter blot syv minutter. Hollænderne svarede dog tilbage, og dermed endte gruppens andet opgør i en pointdeling. Randers rykker dermed op på gruppens andenplads med syv point foran Jablonec, der har seks point for fem kampe. Randers skal til Holland og møde AZ Alkmaar i sidste runder, der med det ene point sikrede sig gruppens førsteplads, og som derfor ikke har mere at spille for.

Randers
(4-4-2)
1Patrik Carlgren
7Mikkel Kallesøe
8Simon Piesinger
11Erik Marxen (C)
15Bjorn Kopplin ↩53
12Simon Tibbling
14Frederik Lauenborg ↩66
6Lasse Johnsen
9Jakob Ankersen ↩84
45Marvin Egho ↩66
40Filip Kristensen ↩46
Bænk
22Andreas Søndergaard
25Jonas Dakir
21Karl Dreier Leth
99Al-Hadji Kamara ↪66
17Jesper Lauridsen
19Oliver Kristensen ↪53
10Tosin Kehinde ↪46
16Mads Enggård
18Tobias Klysner
20Vito Hammershøj-Mistrati ↪66
24Issah Abdoulaye Salou
30Vincent Onovo ↪84
Cluj
(4-3-3)
34Cristian Bălgrădean
4Cristian Manea ↩71
6Daniel Graovac
3Andrei Burcă
45Mário Jorge Malico Paulino (C)
37Mihai Bordeianu ↩46
21Bismark Adjei-Boateng ↩84
10Ciprian Deac
9Billel Omrani
22Gabriel Debeljuh ↩71
7Adrian Păun ↩84
Bænk
23Cristiano
89
18Valentin Costache ↪84
77Denis Alibec ↪71
16Mateo Sušić ↪71
92Mike Cestor
96Florin Ștefan
5Jonathan Rodriguez ↪84
8Rúnar Sigurjónsson ↪46
19Emmanuel Culio
29Rachid Bouhenna
75Adrian Mihai Gîdea

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik