D. Tchamba (63), E. Holm (90)
Emre Arslan

Vejle slår Sønderjyske i bundgyser!

Søndagens Superliga-program startede med et bund-brag, da der var Vejle mod Sønderjyske på Vejle Stadion.
Der var utroligt vigtige point på spil i bunden af Superligaen, da Vejle og Sønderjyske i dag tørnede sammen. Begge hold kom ind til kampen med dårlig form, så der var lagt op til et bund-brag med vigtige point på spil på Vejle Stadion.

Det var en meget uskøn affære i de første tyve minutter, da ingen af holdene havde formået at tage initiativet i opgøret. Mange afbrydelser og frispark til begge hold som følge af alle de fysiske dueller. En kamp som i virkeligheden ikke var kommet rigtigt i gang i den første del af første halvleg.

Det var Vejle der bragte sig foran med 1-0 efter 34 minutters spil, da Sønderjyskes Duplexe Tchamba sender en dårlig bold op i banen, der ender direkte i fødderne på Vejles Arbnor Mucolli. Han sprinter med det samme ned mod målet, ingen af Sønderjyskes forsvarsspillere sætter pres på ham, og det giver ham plads til at banke den op i målhjørnet.

Vejle kunne altså forholdsvist fortjent gå foran i pausen i en kamp der ikke ville vinde en skønhedskonkurrence. Overordnet set var det en førstehalvleg, hvor begge hold manglede noget kreativitet offensivt. Meget simpel fodbold der ikke lykkedes for holdene. Vejle kunne dog takke Sønderjyske-defensiven for føringen.

Det tekniske niveau fra første halvleg fortsatte i anden halvleg, men det var heller ikke under de bedste forhold kampen blev spillet under. Da græstappet på banen blev dårligere jo længere vi kom ind i kampen.

Det var dog alligevel Vejle der skulle øge føringen til 2-0 efter en times spil. Da et hjørnespark blev slået til forreste stolpe, hvor Andres Ponce forlængede den. Centralt inde i feltet kunne Saeid Ezatolahi snitte bolden forbi Nicolai Flø i sønderjyske-buret.

Frustrationerne var uden tvivl over kampens udvikling, men ydmygelsen fortsatte, da Vejle blot tre minutter senere kunne gøre det til 3-0. Det skete på et selvmål af Duplexe Tchamba. Helt upresset forsøgte han at cleare et fladt indlæg, men han ender med at sparke den i eget mål ved forreste stolpe.

Sønderjyske fik et trøste mål i de sidste minutter. Da Emil Holm fik reduceret for gæsterne på en dødbold. Han var helt fri i feltet, hvor han på sit første forsøg rammer stolpen, men på returbolden fik han sparket bolden i nettet.

Udeholdet formåede aldrig rigtigt at presse Vejle, så Peter Sørensens mandskab kunne sikkert køre 3-1-sejren hjem. Vejle går med sejren op på otte point og ligger fortsat sidst, imens Sønderjyske bliver på deres 11.- plads, dog kun med et enkelt point ned til Vejle.