Tottenham - Aston Villa

England: Premier League
Tottenham P. Højbjerg (27), M. Targett (71)
Tottenham Hotspur StadiumFuld tid2-1Tilskuere: 53.076
Aston Villa O. Watkins (67)
LineupReferat

Dansker fik hovedrolle i vigtig Tottenham-sejr

Af Daniel Jensen

Det var to hold i vidt forskellige form, der har til eftermiddag mødtes i London.

Article image
Ritzau-Scanpix

Tottenham fik en god start på sæsonen under den nye manager Nuno Espírito Santo, men holdet har tabt de sidste tre kampe. Senest blev de kørt over af Arsenal med 3-1 i North London derbyet. Aston Villa har derimod vundet deres seneste to kampe, og i sidste runde tog de til Old Trafford og besejrede Manchester United.

Kampen startede ud i et højt tempo med højt pres fra begge mandskaber. Det betød også, at der var en del fejlafleveringer og en masse duelspil midt på banen om bolden. Det første reelle forsøg på mål kom efter 22 minutter, da Harry Kane forsøgte sig med en skud fra midterlinjen, der var lige ved overrumple Emiliano Martinez i gæsternes mål.

Få minutter senere kom Tottenham dog foran, og det var med en dansker i hovedrollen. Pierre-Emile Højbjerg sendte Heung-Min Son i dybden og fik bolden tilbage på kanten af feltet fra sydkoreaneren. Herfra tog danskerne chancen, og med en følt afslutning i det lange hjørne bragte han hjemmeholdet foran med 1-0.

Det var ikke meget gæsterne kom frem til, men kort før pausen var John McGinn utrolig tæt på at udligne efter en glimrende afslutning. Bolden røg ud til ham efter et hjørnespark, og så trykkede skotten til bolden efter den havde fået lov til at hoppe en enkelt gang. Han ramte bolden rigtig godt, men den gik tæt forbi den ene stolpe.

Dermed gik Tottenham til pausen med en etmålsføring.

Aston Villa kom dog godt ud fra pausen, og efter blot et enkelt minut var de tæt på at få udlignet. Bolden faldt ned for fødderne af Matt Target bagerst i feltet, men venstrebacken måtte se sin afslutning blive blokeret i sidste sekund inde foran mål.

Et par minutter senere brændte det så på i den anden ende, da Martinez først måtte diske op med en god redning fra forsøget på Emerson, hvorefter Son sendte bolden snært over på returen. Efter en times tid var Son tæt på igen, da han blev sendt i dybden, men han afsluttede lige på Martinez.

Når man ikke udnytter sine chancer, så kan det komme til at koste, og det kom det til for Tottenham, da Aston Villa fik udlignet efter 67 minutter. Gæsterne fik spillet sig flot igennem i venstresiden, og så smækkede Target et perfekt fladt indlæg ind i det lille felt. Den kom Ollie Watkins først på, og så stod der 1-1 i London.

Tottenham fik dog hurtigt givet svar på tiltale, da de bragte sig foran igen blot få minutter senere. Son satte fuldstændig Kortney House med et glimrende træk, og inde foran mål fandt han Lucas Moura, da sendte bolden ind i det tomme mål til 2-1.

Aston Villa var dog langt fra færdige med at skabe chancer, og et kvarter ført tid var Danny Ings utrolig tæt på at udligne efter nogle gode vendinger i feltet, men Hugo Lloris var klar på stregen og fik grebet forsøget.
Harry Kane havde et par muligheder til at lukke affæren sent i kampen, men den engelske angriber kunne ikke få bolden i nettet. Det betød dog ikke noget, for Tottenham formåede at holde 2-1-resultatet.

Tottenham
(4-2-3-1)
1Hugo Lloris (C)
12Emerson
4Cristian Romero
15Eric Dier
3Reguilón
5Pierre-Emile Højbjerg
29Oliver Skipp
27Lucas Moura ↩89
28Tanguy NDombèlé ↩76
7Son Heung-Min
10Harry Kane
Bænk
22Pierluigi Gollini
11Bryan Gil ↪89
44Dane Scarlett
2Matt Doherty
6Davinson Sánchez
14Joe Rodon
8Harry Winks
18Giovani Lo Celso ↪76
20Dele Alli
Aston Villa
(3-5-2)
1Emiliano Martínez
4Ezri Konsa
30Kortney Hause ↩80
5Tyrone Mings (C)
2Matty Cash
7John McGinn
6Douglas Luiz
41Jacob Ramsey ↩69
3Matt Targett
11Ollie Watkins
20Daniel Ings ↩89
Bænk
12Jed Steer
15Bertrand Traoré ↪80
35Cameron Archer ↪89
16Axel Tuanzebe
18Ashley Young
10Emiliano Buendía ↪69
19Marvelous Nakamba
21Anwar El Ghazi
32Jaden Philogene-Bidace

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik