Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Tre sportsgrene med en lys fremtid for Danmark

Det ser godt ud...
Mens både de danske fodboldherrer og fodbolddamer de seneste år har leveret flere store præstationer, dog uden at vinde nogen turnering, er der heldigvis også mange andre sport og idrætter, hvor Danmark leverer flotte resultater og spytter den ene store talent ud efter den anden. Generelt er talentudviklingen kommet rigtig langt indenfor dansk idræt, hvilket lover godt for de kommende år, hvor der er gode chancer for en masse metal, også af den fineste slags, til de mange store og internationale turneringer. Herunder giver vi tre bud på sportsgrene, hvor vi som danskere har god grund til at være optimistiske, i forhold til fremtidige medaljechancer.


Tennis
Vi har været godt vant de seneste år i Tennis, hvor den danske tennisdarling Caroline Wozniacki gennem mange år hentede store titler og triumfer til Danmark. Nu har Wozniacki så indstillet karrieren, hvilket dog ikke behøver at betyde, at dagene med danske triumfer i tennis er ovre. To af de største talenter inden for tennisverdenen hedder nemlig Clara Tauson og Holger Rune, og de er begge danske. Begge har de vundet flere store og prestigefyldte ungdomsturneringer, hvor Clara Tauson i marts 2021 vandt sin første store WTA-turnering som senior, hvilket sendte den dengang kun 18-årige dansker op blandt de 100 bedste på verdensranglisten. Ønsker du at se Clara Tausons kampe, kan du gøre det på denne Clara Tauson live stream


Cykling
Da den unge cykelrytter Mads Pedersen sensationelt vandt VM i landevejscykling tilbage i 2019, blev han udråbt til den største danske cykeltalent længe, hvor forventningerne sidenhen har klæbet sig til den i dag 25 årige cykelrytter. Lige så overraskende som Mads Pedersens VM-sejr var det i 2019, lige så imponerende og overrasket blev cykelverden denne sommer, da en ny dansker meldte sin entre på den største scene af dem alle - Tour De France. Jonas Vingegaard, en for de fleste fuldstændig ukendt cykelrytter, formåede nemlig at snyde næsten alle, da han kørte sig til en samlet 2. plads i Tour De France. Jonas Vingegaard er i dag kun 24 år, hvilket har fået mange danske og udenlandske cykeleksperter til at udråbe Vingegaard som en af de største talenter overhoved, med gode muligheder for engang i fremtiden at vinde en af de tre Grand Tours.


Håndbold
Det danske herre landshold har været helt suveræn de seneste år, hvor de har formået at vinde to VM-guldmedaljer, en OL-guldmedalje, samt en enkelt sølvmedalje ved den netop overståede OL. Flere af profilerne herfra er ganske vist godt oppe i årene, hvor spillere som Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard og Lasse Svan næppe har mange år tilbage i sig på topplan. Den danske talentfabrik bliver dog ved med at levere store danske talenter, hvor nye og yngre spillere som Mathias Gidsel, Jacob Holm og Emil Jakobsen allerede er blevet etablerede profiler på det danske hold - alle mere end klar til at fortsætte den stolte danske medaljetradition de kommende mange år.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER