Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Tag på fodboldrejse til USA - men husk dit ESTA

Drømmer du om at rejse til USA for at opleve din yndlingsport? Fodbold er en kæmpe interesse i Europa, men du kan også opleve sporten i USA. Planlægger du et visit til USA, så er der dog nogle ting du bør være opmærksom på. Dette er blandt andet det såkaldte ’ESTA’ visum. Læs med her.
ESTA
For at få lov til at rejse til United States of America, også kaldet USA, skal man altså have rejsegodkendelse. Denne kaldes for ESTA. Man ansøger om dette elektronisk, hvilket du kan læse meget mere om på e-visa.dk. Hvilke ting, man skal være opmærksom på i forhold til ESTA, bør man også læse op på inden, at man søger.


Planlæg din rejse
Når man skal ud at rejse, så er det en god idé at planlægge den på forhånd. Specielt, hvis man rejser flere sammen, eller kun har kort tid i landet. Det er selvfølgelig, som nævnt længere oppe i artiklen, vigtigt at have styr på indrejsereglerne. Derudover skal man også have fundet fly til USA.

Man kan sagtens få en rejsearrangør til at lave rejsen, eller man kan gøre det på egen hånd. Hvis man ikke er vant til at rejse på egen hånd, så kan det være en idé at bruge noget tid på at finde den rigtige flybillet. USA er et kæmpestort land, som har mange spændende steder, som bør opleves. Derfor bør man overveje, hvad man gerne vil have ud af turen, hvad man vil se, og hvor lang tid man skal være afsted. Det handler selvfølgelig også om budget.

Afstandene er store, og derfor skal man lige huske det, når man sidder og skriver ned, hvad man gerne vil se. Mange mennesker vælger at leje campervan og selv køre rundt, for den ultimative frihed til at komme fra a til b. Hvis man kun har et par ugers ferie, så skal man være forberedt på, at man måske ikke kan nå alle de steder, som gerne ville se. Det kan være en idé at få hjælp til at lave rejsen i samråd med en rejsearrangør, både for at få mest muligt ud af turen på en smart måde. Men også for tryghedens skyld eventuelt. Hvis man ikke kender så meget til USA, så kan en rejsearrangør også dele ud af deres viden indenfor USA.


Hvad vil du gerne opleve i landet?
Selvom fodbold måske er højt på listen, så bør man absolut også opleve nogle steder og seværdigheder. Det kan måske være svært at nå det hele, hvis man har kort tid, men ellers så kan det være en idé at udforske området man befinder sig i, i forhold til fodbold.

En beskrivelse af, hvad man kan opleve i USA, er svært at korte ned. USA byder på mange spændende nationalparker, rå og barske ørkenområder, og masser af natur. Er man til mere strand og varme, så er kystområderne måske mere relevante. USA har det hele, og kan besøges på flere tidspunkter af året. Dog er det altid en god idé at tjekke op på sæsonerne for de forskellige destinationer. Vejret kan variere meget, og for eksempel er der orkan sæsoner og andre vigtige ting, at have med sig når man vælger rejsetidspunkt.


Strand, sydstats-feeling, surfing, snowboarding
Er du til storbyer, så er det næsten et must, at du besøger New York. Byen som de fleste har oplevet igennem deres liv, på de amerikanske film eller mange serier. Da New York ligger ved østkysten i USA, er det slet heller ikke så dårligt i forhold til flyforbindelser og rejsetid. New York er en by, som man bør opleve i sit liv. Både om sommeren, samt om vinteren, eventuelt op til jul.

Er du til lækre strande, swamps, alligatorer og Disney, så kan du tage til Florida og opleve det. Florida har mange områder, hvor der er oplevelser for både store og små. Klimaet er dejligt, dog skal man stadig lige tjekke op på vejr og sæson.

Modsat Florida, så kan man også vælge at tage til Californien på vestkysten. Er man storfan af Hollywood, så er det klart at besøg hertil næsten er nødvendigt på turen.

Er du til bjerge, og masser af udendørsaktiviteter, samt snowboarding eksempelvis, så kan det være, at Colorado er der, hvor du skal tage hen.


Kendte sportsgrene i USA
Selvom, du måske ikke selv har oplevet de mest kendte sportsgrene i USA, så har du sikkert set dem på de amerikanske film eller serier. USA er blandt andet kendt for sportsgrene som amerikansk fodbold, som sikkert er lige noget for dig. De er også kendte for basketball, ishockey og selvfølgelig baseball. Er du sportsglad generelt, så er USA helt sikkert det rigtige valg, i forhold til rejsedestination. Et godt tip, er at tage ud at opleve en kamp indenfor en eller flere af sportsgrenene. Det er en spændende oplevelse, som kan give nogle minder.


De gode rejseråd
Når man rejser ud i den store verden, så bør man tjekke op på følgende: Generelle rejseråd for den destination, man skal til. Her er det anbefalet, at man holder øje med Udenrigsministeriets råd og vejledninger. De bliver jævnligt opdateret og der kan være nyheder omkring der, hvor man befinder sig. Man bør altid have tjek på om man har rejseforsikring og, hvordan den dækker. Desværre, er der mange som ikke tegner en forsikring, når de er ude at rejse, hvor de så ender i en uheldig situation.

Når man rejser, så skal man være forberedt på, at man l mange tilfælde selv står for regningen, hvis man for eksempel kommer ud for en ulykke. En rejseforsikring er alfa omega, da omkostningerne kan blive så høje, at mange ikke har råd til at betale. Det er vigtigt at være opmærksom på, at når man netop rejser til USA, at rejseforsikringen dækker netop denne del af verdenen. Det er naturligvis også dit eget ansvar at have papirerne i orden når du rejser. Altså visum og andre påbudte formularer og lignende. Der findes mange andre vigtige ting at huske, hvilket man kan finde mere info om på relevante og troværdige sider.


Flyrejser
Flyrejser til og fra USA. Nogle mennesker synes det er spændende at kigge på flybilletter og sammensætte flere destinationer. Andre gruer ved tanken om, at de selv står med ansvaret. Der er mange søgemaskiner indenfor rejser, men det kan nogle gange betale sig at bruge noget tid på det. Når man rejser til eksempel USA, er det måske længere end, hvad man er vant til og det skal man også tage med sig. Nogle gange kan det måske være billigere at have et layover, men så skal man også forberede sig på at det tager længere tid, og måske kan være ret udmattende.

Rejser man med børn, så kan det måske bedre svare sig at dele turen op, sådan at børnene også får et break. Man kan også vælge at tage en direkte rute, hvilket mange foretrækker. Dog er det nogle gange dyrere, andre gange billigere. Hvis man ikke har mod på at søge efter flybilletter, kan det jo netop være en god idé at finde en rejsearrangør som kan tage sig af jobbet for en. På den måde, kan man slappe mere af.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER