FC Midtjylland
Evander (71), A. Dreyer (77)
Asbjørn Steffensen

FC Midtjylland spiller sig til tops i midtjysk derby

FC Midtjylland havde chancer til at score mange mål mod oprykkerne fra Viborg, men måtte nøjes med to stykker.
Det midtjyske derby var tilbage i Superligaen for første gang siden 2017. Viborg Stadion dannede rammerne om opgøret mellem oprykkerne fra Viborg FF og vicemestrene FC Midtjylland. Udeholdet havde i midtugen kæmpet sig videre i Champions Leagues kvalifikation, mens Viborg havde fået en god start i ligaen med en sejr og et uafgjort resultat.

FC Midtjylland stod for langt de fleste offensive aktioner og kom frem til mange store chancer i de første 45 minutter. Den brasilianske kreatør, Evander, havde et fænomenalt skud fra distancen, der desværre for udeholdet ramte sammenføjningen på målet.

Ulvene blev ved med at presse på, og efter en halv times headede Daniel Høegh på mål fra tæt hold, men hans forsøg blev reddet på stregen af Viborg-forsvaret.

I anden halvleg kom Viborg en smule mere ind i kampen og kom frem til nogle halvstore chancer. Men FC midtjylland havde stadig de største chancer på 10 minutter havde udeholdet to kæmpe chancer for at bringe sig i front, men heldet lod vente på sig.

Efter 71 minutter kom der endelig hul på bylden. Evander modtog bolden udenfor Viborgs felt, trykkede af, som han gjorde i første halvleg, denne gang dog uden chance for Lucas Lund Pedersen i målet. 1-0 til FC Midtjylland.

Blot seks minutter senere fangede Anders Dreyer en løs bold i Viborgs felt efter et hjørnespark og sendte resolut bolden over i det modsatte hjørne til stillingen 2-0, som også blev slutstillingen i dette midtjyske derby, der sender FC Midtjylland til tops i tabellen inden deres vigtige kvalifikationskamp mod PSV Eindhoven tirsdag.