Christian Bang Jensen

Liverpool jagter RB Leipzig-forsvar, mens Ozan Kabak er på vej ud

Ifølge flere engelske medier er Liverpool meget tæt på at lukke en handel med RB Leipzig-forsvareren Ibrahima Konate, mens den udlejede Ozan Kabak ikke får en permanent kontrakt hos ”The Reds”.
Der har ikke været et hold i denne sæson, som har været mere skadesplaget i det centrale forsvar end Liverpool. Virgil Van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip har alle været ude i lange perioder, og derfor var ”The Reds” tvunget ud i nogle hurtige nødløsninger i januar-vinduet, hvor blandt andet den tyrkiske reserve fra Schalke 04, Ozan Kabak, kom ind på en lejeaftale.

Den situation vil Jürgen Klopp ikke stå i igen i den kommende sæson, og derfor mener flere engelske medier herunder BBC og Sky Sport, at Liverpool går benhårdt efter en aftale med RB Leipzigs centrale midtstopper Ibrahima Konate. Franskmanden er lige blevet udtaget til det nationale U/21-landshold, der i starten af juni skal spille det afgørende finaleslutspil om europamesterskabet.

Ifølge BBC har den 22-årige forsvarsspiller en frikøbsklausul på omkring 250 millioner kroner, som den engelske klub skulle være villige til at betale, og ifølge Sky Sport forventer den tyske klub, at de mister forsvarsspilleren, der i denne sæson har stået bag Dayot Upamecano og ungarske Willi Orban og som derfor kun har spillet otte kampe fra start i Bundesligaen.

Tilbage i marts udtalte Leipzigs sportsdirektør Markus Krosche, at klubben håbede på at beholde Ibrahima Konate, hvis kontrakt udløber i juni 2023,

- Han har en lang kontrakt med os, og han ved, hvad vi betyder for ham, og hvad han betyder for os. Han var uheldig sidste år, da han havde en langvarig skade, men i år udvikler han sig godt, og han er en ekstremt vigtig spiller, der har meget potentiale. Vi vil hjælpe ham med at udvikle sig yderligere, og vi spiller i Europa og har et meget godt hold, så jeg kan ikke se nogen grund til, at han forlader os, udtalte Markus Krosche tidligere på året, men nu tyder noget på, at både klub og spiller er klar til en afsked med hinanden.

Kommer Ibrahima Konate til Liverpool, får det konsekvenser for udlejede Ozan Kabak. Tyrkeren havde en købsoption med i sin lejeaftale, da han kom til Anfield i januar, men henter briterne det store franske talent, er Ozan Kabak fortid i klubben. Den lejede Schalke-spiller har spillet 13 kampe i Liverpool, men ofte lignede han et fremmed element i forsvarskæden, og det var ofte mere af nød end lyst, at Jurgen Klopp satte tyrkeren på banen. Det er dog usandsynligt, at Ozan Kabak vender tilbage til Schalke 04, hvor en større oprydning er i gang.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER