Bayern München
L. Goretzka (38)
Philip Sinkbæk Jensen

Tyrene fra RB Leipzig så ikke rødt mod Bayern München

RB Leipzig og Bayern München var i en direkte duel om førstepladsen i Bundesligaen, da Bayern München skulle forsøge at forøge sin fire points-føring til RB Leipzig.
Der var topkamp i Bundesligaen, da RB Leipzig skulle forsøge at indhente en fire-points-føring op til Bayern München. Bayern München havde sin 35-måls Bundesliga-topscorer, Robert Lewandowski, helt ude af truppen, da angriberen havde pådraget sig en skade under én Polens seneste VM-kvalifikationskampe, der vil holde Lewandowski ude de næste fire uger.

Derfor skulle den tidligere Paris Saint-Germain-angriber, Eric Maxim Choupo-Moting, erstatte Lewandowski, der udgjorde et lige så truende udtryk, som sin angrebskollega. Kampen blev præget af defensive aktioner fra begge mandskaber, der begge måtte modtage gule kort for spilstoppende adfærd. RB Leipzig er Bundesligaens bedste defensiv, hvor holdet blot har lukket 21 mål ind i 26 kampe. Dette er til takke for den 22-årige midtbanespiller, Dayot Upamecano, der efter denne sæson skifter til netop Bayern München. Samme Upamecano kunne til trods for gode defensive aktioner ikke holde Bayern München fra at være farlige.

RB Leipzig havde nemlig ikke mange offensive aktioner i aftes, hvilket tillod Bayern München at diktere spillet. Efter 38 minutter gik den ikke længere for RB Leipzig, der på tætteste hold kunne opleve, hvorfor at Bayern München i øjeblikket belejrer førstepladsen i Bundesligaen. Thomas Müller tog et dybdeløb ind i RB Leipzigs straffesparksfelt, der med en stopfinte satte sig selv op til en oplagte cut-back-aflevering, der spillede Leon Goretzka fuldstændigt fri i feltet, som nemt kunne udplacere Peter Gulacsi i RB Leipzig-målet til halvlegsresultatet 1-0 til Bayern München.

Efter halvlegen var Bayern München mere defensivt anlagt, hvilket resulterede i en chancefattig halvleg. Danskeren, Yussuf Poulsen, blev efter 73 minutter sat inde i kampen med formålet om at jagte mindst en uafgjort. Desværre for selvsomme Yussuf Poulsen og RB Leipzig, så blev landsholdsspilleren skadet kort tid efter, da danskeren signalerede, at han formentligt havde pådraget sig en fibersprængning i baglåret.

Begge mandskaber nåede ikke at kreere de helt store scoringsmuligheder efter halvlegen, som dermed efterlader Bayern München som vinder af kampen. Bayern München er nu Bundesliga-tophold med syv point ned til selvsamme RB Leipzig, der jagtes af Wolfsburg, der nu blot er tre point bag RB Leipzig. Wolfsburg skal bøde Eintracht Frankfurt, der tidligere i dag slog Dortmund 2-1, og derefter Bayern München, i de næste to kampe, hvorimod RB Leipzig har et lettere program mod Werder Bremen og Hoffenheim. Bayern München møder Paris Saint-Germain på onsdag i Champions League-kvartfinalen.