Manchester U
Magnus Kisbye

Chelsea misser chance for at spille sig i top-4 i topopgør

Kampens høje intensitet blev ikke formøblet til scoringer.
Chelsea kunne spille sig tilbage i den Champions League-givende top-4, da de søndag aften tog imod Manchester United i Premier League. Begge hold mødte op til kampen med en god form i baggagen. Hjemmeholdet var ubesejret i de sidste seks ligaopgør, mens udeholdet havde været det i fem.

Kampen startede i højt tempo med to umiddelbart ligeværdige hold. Første større chance faldt til Marcus Rashford og Manchester United. I det 15. minut tog englænderen sig af et frispark 20-25 meter fra mål. Bolden dykkede, og Edouard Mendy måtte diske op med en redning i Chelsea-målet.

Få minutter senere kom VAR i fokus, da Hudson-Odoi havde haft hånden på bolden i eget straffesparksfelt. Straffesparket blev dog ikke dømt, og Chelsea, der i øvrigt havde en stærkt spillende Andreas Christensen med fra start, slap med skrækken. Ingen af holdende kom på tavlen i de første 45 minutter, og de kunne dermed gå til pause ved stillingen 0-0.

Hjemmeholdet kom ud til anden halvleg i den dominerende rolle, og allerede i det 49. minut spillede de sig frem til en stor chance, da Hakim Ziyech modtog bolden i feltet. En fænomenal redning fra David de Gea holdt bolden i spil, hvorefter Reece James kom først på returen. Englænderens forsøg blev dog blokeret.

Efter en times spil vendte dominansen, og udeholdet sad lige pludselig på det meste af spillet. Det resulterede i chancer til både Mason Greenwood, Scott McTominay og Marcus Rashford, der dog alle måtte se sine forsøg enten gå forbi eller blive reddet af Chelseas senegalesiske målmand.

De resterende 20 minutter forløb forholdsvist jævnbyrdigt, og selvom begge hold umiddelbart ikke synede tilfredse med et uafgjort resultat, formåede de ikke at komme på måltavlen. Kampen endte altså 0-0, hvilket ikke rykker på stillingen. Manchester United forbliver på 2.-pladsen med 50 point, mens Chelsea bliver på 5.-pladsen – seks point efter Manchester United.