Álex (89)
Victor Nyrup

Messi overgår Xavi og slår endnu en rekord

Lionel Messi har slået rekorder på stribe, og argentineren kunne tilføje endnu en til sit imponerende CV, da FC Barcelona mødte Cádiz i La Liga.
Den 16. oktober 2004 fik en kun 17-årig Lionel Messi sin La Liga-debut, da den unge argentiner blev skiftet ind mod lokalrivalerne fra RCD Espanyol i det 82. minut. Mere end 16 år og 505 La Liga-kampe senere mødte FC Barcelona Cádiz, i hvad der blev Messis optræden nummer 506 i den bedste spanske række, hvilket gør den argentinske superstjerne til den FC Barcelona-spiller med flest kampe i La Liga.

Messi overtager rekorden fra sin tidligere holdkammerat Xavi, som spillede 505 La Liga-kampe for det catalanske storhold. De 506 kampe gør også Messi til den spiller med niende flest optrædener i La Liga nogensinde, hvor Barca-kaptajnen har spillet en enkelt kamp færre end ærkerivalerne fra Real Madrids kaptajn Sergio Ramos.

På trods af den fine rekord, så forlod Lionel Messi nok ikke banen i glimrende humør, da han sammen med resten af FC Barcelona gik glip af vigtige point i toppen af La Liga, da catalonierne spillede 1-1 mod Cádiz. Messi og co. kom ellers planmæssigt foran i første halvleg, hvor den nye rekordholder selv sparkede Barca foran 1-0 på straffespark. I resten af kampen formåede FC Barcelona-offensiven ikke at udnytte sine chancer, og i kampens 89. minut blev det straffet, da Cádiz fik tilkendt et straffespark, som indskiftede Alex brugte til at sætte kampens sidste mål ind.

Resultatet betyder, at FC Barcelona er otte point efter førerholdet Atlético Madrid og fem point efter rivalerne fra Real Madrid i toppen af La Liga.