AGF
Henrik Varbøl Andersen

Nulløsning i Nørreskoven

Det blev aldrig rigtig godt i forårsåbneren mellem Vejle og AGF i en kamp, hvor ingen af holdene formåede at imponere.
Gæsterne fra Århus havde muligheden for at spille sig op på ligaens førsteplads. David Nielsen havde valgt de sikre, og der var derfor ikke blevet plads de nyindkøbte spillere i startopstillingen hos ”De Hvie”. Hjemmeholdet fra Vejle var på jagt efter top-6, som var fem point væk. Denis Kolinger med fra start hos hjemmeholdet som eneste af de nye spillere.

Banen på Vejle Stadion så umiddelbart ud til at have svære betingelser i vinter-Danmark. Allerede under opvarmning blev den trampet op flere steder, dog var den jævn i starten af kampen. Begge hold forsøgte da også fra start med at spille bolden langs det såkaldte græs, men indledningen blev alligevel noget rodet, med en del fejl afleveringer og dueller midt på banen.

Kvaliteten var efterhånden lige så svær at finde som en tilskuer på det Corona-tomme stadion. Ingen af holdene fandt den rigtige melodi, og chancer var der ingen af. Den halve time skulle rundes, før der kom noget, der mindede om chancer.

Allan Sousa driblede sig ind fra højre-kanten, men hans afslutning blev blokeret af Jesper Juelsgaard i AGF-defensiven. Med det samme sendte gæsterne en omstilling i gang, som endte hos Jon Dagur Thorsteinsson, men hans afslutning fra kanten af feltet havnede langt oppe på den fan forladte ende-tribune. Dog lidt liv i kampen uden det blev rigtigt farligt.

Første halvlegs bedste tilbud kom et minut inde i overtiden, da hjemmeholdet angreb over deres venstre side. Den spændende venstre back Malte Amundsen, som AGF gerne ser afløse Casper Højer, når han sælges, strøg til baglinjen og spillede bolden skråt bagud til Sousa. Hans afslutning røg dog et godt stykke forbi målet, og derfor blev det ved 0-0 ved pausen.

I pausen valgte David Nielsen at ændre på den centrale midtbane. Ud med Albert Grønbæk og ind med den fysisk stærkere Benjamin Hvidt. Måske et signal fra AGF-cheftræneren om, at han hellere ville satse på det hårde arbejde end det polerede fodboldspil. Hjemmeholdet havde ingen ændringer, og måske nok meget logisk ovenpå første halvleg, hvor Vejle var bedst.

Spillet blev ikke meget bedre og der skulle gå tyve minutter af anden halvleg inden de århusianske gæster fik chancen. Et langt indkast fra Alexander Munksgaard havnede til sidst ved Casper Højer, som kanonerede bolden forbi den fjerneste stolpe.

AGF med en del boldbesiddelse som dog ikke gav mange chancer mod et velorganiseret hjemmehold, som hele tiden lurede på omstillingerne. Kvaliteten i kampen var dog nedad gående, og begge hold begyndte så småt at indstille sig på en nulløsning.

AGF sendte en masse indlæg ind i Vejle-feltet, men intet blev farligt. Debutanten Kolinger og resten af Vejle-defensiven afviste det hele. Et minut inde i overtiden endte det med en treble-chance til gæsterne. Et rent skydetelt men endnu engang udeblev scoringen.

Kampen endte derved 0-0 og AGF forsømte at erobre førstepladsen i ligaen, mens Vejle fik lagt et points mere afstand til Horsens i bundstriden.